Nastavljena adaptacija Doma kulture u Prokuplju
Foto: KURIR

Posle osam meseci

Nastavljena adaptacija Doma kulture u Prokuplju

Srbija -
Za taj projakat, prema ugovoru, Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu treba da izdvoji 30 miliona dinara, a opština devet miliona dinara

PROKUPLJE - Nakon pauze od osam meseci danas je nastavljena adaptacija zgrada pozorišta i Doma kulture u Prokuplju.Za taj projakat, prema ugovoru, Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu treba da izdvoji 30 miliona dinara, a opština devet miliona dinara.

Predsednik opštine Prokuplje Ljubiša Đurković iz Socijalističke partije Srbije je izrazio zadovoljstvo zbog odluke nove vladajuće većine (SPS-SNS-URS) da se nastavi sa radovima na završetku zgrade Doma kulture koje je već godinama van funkcije zbog ruiniranosti.

U Domu kulture je jedine pozorišna dvorana u Prokuplju."Ovogodišnjim budžetom planirali smo da kao sufinansijeri u ovaj projekat uložimo 13,6 miliona dinara, a već narednim bužetom za 2013. godinu planiraćemo i dodatna sredstva potrebna za završetak ovog veoma važnog objekta za sve građane Prokuplja", rekao je Đurković.

Predstavnik izvođača radova "Neimar projekta" iz Niša, objasnio je novinarima da su radovi na renoviranju zgrade Doma kulture zaustavljeni zbog tehničkih problema i slabe kordinacije sa lokalnom samoupravom i Ministarstvom i rekao da danas počinju radovi na pokrivanju objekta.

Ministarstvo do sada nije uplatilo sredstva za realizaciju ove gradnje, iako je sa Nacionalnim investicionim planom opština Prokuplje potpisala ugovor o finansiranju pre godinu dana.

Odgovorni iz lokalne samouprave tvrde da su radovi na adaptaciji zgrade zaustavljeni zbog opstrukcije i nezainteresovanosti prethodne vlasti, kao i da se ovih dana zahvaljujući angažovanju nove vladajuće strukture očekuje i prva tranša novca iz resornog ministarstva.

Novi rok za završetak gradnje objekta je pet meseci tako da bi prokupačko pozorište moglo da odigra prvu prestavu u novoj pozorišnoj dvorani sredinom naredne godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track