ŽITIŠTE: Zbog olujnog vetra vanredna situacija

Ogromna šteta u Tordi

ŽITIŠTE: Zbog olujnog vetra vanredna situacija

Srbija -
Jak olujni vetar u nedelju posle podne čupao je drveće, nosio krovove i srušio desetine pomoćnih objekata u Tordi, banatskom selu, sa 1.400 stanovnika i 650 domaćinstava

ZRENJANIN - U opštini Žitište proglašena je vanredna situacija zbog materijalne štete koju je na kućama i pomoćnim objektima naneo jak olujni vetar u selu Torda, rekao je predsednik opštine Žitište Dušan Milićev.

Oštećeno je više od 100 kuća, a veliki broj pomoćnih objekata se srušio.

Predsednik Mesne zajednice Torda Janoš Dobai rekao je da su na terenu radnici Elektrovojvodine i Javnog komunalnog preduzeća "EKOS" iz Žitišta i da je u toku popravka štete.

"Šteta je ogromna... Mislim da ćemo danas uspeti privremeno da saniramo sve stambene objekte, tako da neće biti meštana bez krova nad glavom", rekao je Doba i istakao da meštani tog sela očekuju pomoć države.

Jak olujni vetar u nedelju posle podne čupao je drveće, nosio krovove i srušio desetine pomoćnih objekata u Tordi, banatskom selu sa 1.400 stanovnika i 650 domaćinstava.

"Potrebni su nam nekoliko hiljada crepova i drugi građevinski materijal", rekao je Dobai.

Danas će biti formirana Komisija za procenu štete kojoj će se podnosili zahtevi za nadoknadu.

U Srednjobanatskom okrugu u nedelju posle podne je padala kiša, a u Melencima, susrednom mestu Torde, desetak minuta padao je led.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track