87 UDESA: Jedna osoba poginula, 43 povređene u saobraćajnim nesrećama u Srbiji
Foto: Nebojša Mandić

Stanje na putevima

87 UDESA: Jedna osoba poginula, 43 povređene u saobraćajnim nesrećama u Srbiji

Srbija -
Danas se očekuju suvi kolovozi, dobra vidljivost i umeren intenzitet saobraćaja

BEOGRAD - Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 87 saobraćajnih nezgoda u kojima je 43 osoba povređeno, a jedna osoba je izgubila život.

U Beogradu je evidentirana 31 saobraćajna nezgoda u kojima je 19 osoba povređeno.

Na putnoj mreži u Srbiji vozače ovog jutra očekuju suvi kolovozi, dobra vidljivost i umeren intenzitet saobraćaja, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS), koji ujedno skreće pažnju vozačima na česte pojave odrona, najviše na putevima trasiranim duž klisura i stenskih useka, duž Ibarske i Đerdapske magistrale.

Prema podacima Uprave granične policije zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima kreću se u intervalima od 15 do 30 minuta.

Javno preduzeće Putevi Srbije saopštili su da je na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu. Putevi Srbije i Sektor naplate putarine će zbog uskršnjih praznika intenzivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Republici Srbiji, posebno na auto-putevima pod naplatom.

Od 14.aprila zbog početka radova na Prvojj fazi rehabilitacije dela državnog puta I A reda broj 1, deonica mali Požarevac-Ralja (auto-put E-75) - desne trake auto-puta, biće izmenjen režim saobraćaja na toj deonici.Istog dana stupa na snazi izmena režima saobraćaja na delu državnog puta II A reda broj 110, zbog radova na popravci mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav, kod Lalića. Tokom izvođenja radova saobraćaj će se odvijati jednom kolovoznom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila koje će regulisati semafor.

Usled pojave klizišta došlo do izmene režima saobraćaja na državnom putu I B reda broj 21, deonica Petrovaradin-Irig. U smeru kretanja Irig - Petrovaradin (silazna traka Venca) za saobraćaj je zatvorena preticajna traka, dok se saobraćaj odvija voznom trakom.

Na magistralnom putu I B reda, Kraljevo-Raška, došlo je do pojave klizišta kod mesta Bogutovac. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem jednom kolovoznom trakom.

Akutuelni su radovi na sanaciji klizišta na državnom putu I-B reda broj 21, deonica Kosjerić-Požega, u mestu Pesak. Saobraćaj reguliše semaforska signalizacija uz naizmenično propuštanje vozila, saopštio je AMSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track