APEL GRAĐANIMA SRBIJE: UNICEF traži pomoć za decu Nepala
Foto: Printscreen Yt

Stravične posledice zemljotresa

APEL GRAĐANIMA SRBIJE: UNICEF traži pomoć za decu Nepala

Srbija -
Za oko 1,7 miliona dece hitno je potrebna humanitarna pomoć u oblastima koje su najviše pogođene zemljotresom u Nepalu

BEOGRAD - Građani Srbije od danas će slanjem SMS poruke na broj 9009 moći da pomognu ugroženom stanovništvu Nepala, saopštio je danas UNICEF Srbija.

Broj važi za sve domaće mobilne mreže, a cena pojedinačne poruke iznosi 100 dinara. Broj za prikupljanje humanitarne pomoći otvoren je zbog velikog interesovanja građana Srbije da pomognu stanovništvu ugroženom razornim zemljotresom koji protekle nedelje pogodio Nepal.

Za oko 1,7 miliona dece hitno je potrebna humanitarna pomoć u oblastima koje su najviše pogođene zemljotresom u Nepalu, o čemu podatke ima UNICEF.

Dečiji fond UN je saopštio da je potrebno u svetu prikupiti iznos od 50,35 miliona američkih dolara potrebnih za obezbeđivanje humanitarne pomoći za decu i njihove porodice u okolnostima sve većeg rizika od izbijanja raznih epidemija.

"Zbog nedostatka čiste vode, bolesti koje se prenose vodom i dalje predstavljaju ogroman rizik za decu. Mnoge porodice se bore čak i da bi se zaštitile od sunca i kiše i očekujemo da će njihove potrebe biti još veće u predstojećim danima kad dobijemo još informacija iz udaljenih oblasti i kada steknemo bolji uvid u pun obim ove katastrofe", navodi se u saopštenju UNICEF-a.

Građani Srbije mogu pomoći stanovništvu Nepala uplatom donacije na račune UNICEF-a u Srbiji - Komercijalna banka AD, račun broj 908-20501-70, sa obaveznim pozivom na broj 43973-0070000000009, svrha uplate 215 - Pomoć ugroženoj deci Nepala, i Banca Intesa, račun 160-666-18, svrha uplate 215 - Pomoć ugroženoj deci Nepala ili putem sajta: www.unicef.rs/nepal, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track