(AUDIO) IZBORNI DŽUMBUS U VRANJU: Aktivistkinji JS pritvor zbog kupovine glasova
Foto: Printscreen FB

Uhapšena u nedelju, na dan izbora

(AUDIO) IZBORNI DŽUMBUS U VRANJU: Aktivistkinji JS pritvor zbog kupovine glasova

Srbija -

Vranjanka D.N., pripadnica JS, uhapšena je u nedelju, na dan izbora, nakon što je vranjski SNS javnosti prezentovao audio snimak pokušaja kupovine glasova na jednom biračkom mestu u Vranju.

Ovu informaciju potvrdio je Dragan Stamenković, portparol PU Vranje.

- Njoj je određen pritvor, i u daljem procesu nadležno je tužilaštvo - rekao je Stamenković.Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju Mirjana Vukojičić Jović, navela je da je tužilaštvo u nedelju naložilo hapšenje D.N. iz Vranja, zbog krivičnog dela davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem.- Nakon saslušanja osumnjičene od strane sudije za prethodni postupak, a na predlog Osnovnog javnog tužioca, osumnjičenoj je određen pritvor u trajanju do 30 dana - kaže Vukojičić Jović.

Изборно место Доситеј Обрадовић - Изборна крађа коалиција Спс-Јединствена Србија ухваћен активиста у продаји попуњеног г...

Posted by Srpska Napredna Stranka Vranje on Sunday, April 24, 2016

Nakon što je u nedelju u prepodnevnim časovima prekinuto glasanje na biračkom mestu 24, pojavio se snimak na kome se čuje kako ženska osoba građanima nudi novac da bi glasali za određenu partiju.

RIK NA 97,46: Za SNS 48,25, u Skupštini SPS-JS, DS, SRS, Dosta je bilo, SDS-LDP-LSV i DSS-Dveri

- Znači, uzimate ovi listići, prvo im uzmeš, toj staviš, doneseš mi prazan listić, i plavi i beli.

Ovija gi davaš tamo. A tija što dobiješ, stavi u džep i sakrij - kaže ženska osoba.Za glas je biraču nuđeno, prema njegovim rečima 40 evra, pa trideset, a na kraju ga je ženska osoba, prema njegovim rečima, ubeđivala da “radi” za 1.500 dinara.

NEVEROVATAN USPEH NA IZBORIMA: Izmislili kandidata Preletačevića i osvojili 2. mesto u Mladenovcu

Inače, uhapšena je zaposlena u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, i jedno vreme radila je kao njen piar. U vreme Dragana Janjića, pre i posle 2.000 godine, ona je bila aktivan član DS-a.

(OK Radio)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track