AUTOBUSI VIŠE NEĆE ULAZITI U GRAD: Niš dobija novu autobusku stanicu
Foto: Aleksandar Jovanović

Odluka Gradskog veća

AUTOBUSI VIŠE NEĆE ULAZITI U GRAD: Niš dobija novu autobusku stanicu

Srbija -

NIŠ - Gradsko veće Niša odlučilo je danas da se sa prostora pored Tvrđave izmesti autobuska stanica, što će značajno rasteretiti saobraćaj u gradu.

Pokrenut je postupak izmene planske dokumentacije o izgradnji stanice na ulazu u Niš. Miodrag Stanković iz Sekretarijata za inspekcijske poslove je istakao da autobusi koji dolaze u Niš iz pravca Komrenske petlje više neće morati da ulaze u grad da bi nastavili put ka Leskovcu, Skoplju, Pirotu ili Zaječaru.

Prema njegovim rečima, lokacija za novu autobusku stanicu je blizu grada, što će odgovarati žiteljima Niša, ali je blizu i aerodroma. "Aerodrom iz meseca u mesec beleži sve veći broj putnika iz svih krajeva naše zemlje tako da ćemo izmeštanjem gradske autobuske stanice i njima izaći u susret", rekao je Stanković.

On je kazao da će na prostoru pored Tvrdjave na kome se sada nalazi glavna autobuska stanica ostati i dalje prigradska autobuska stanica. Stanković je rekao da će se ove godine raditi na izmeni Generalnog urbanističkog plana i plana opštine Crveni krst, a naredne godine bi budžetom grada mogla da budu planirana sredstva za izgradnju nove gradske autobuske stanice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track