Besplatan prevoz za još 10.000 Nišlija
Foto: Fonet Marko Miškov

Proširuje se lista ugroženih kategorija građana

Besplatan prevoz za još 10.000 Nišlija

Srbija -

NIŠ - Gradsko veće Niša danas je donelo odluku da se broj stanovnika koji imaju pravo na besplatan gradski i prigradski prevoz, poveća sa 10.000 na 20.000. Kako je rečeno, povećanje će biti omogućeno proširenjem liste ugroženih kategorija gradjana koji mogu da koriste prevoz bez naknade.

Gradonačelnik Zoran Perišić rekao je da će pravo na besplatan prevoz ubuduće imati penzioneri stariji od 70 godina čija su primanja do 25.000 dinara i ugrožene kategorije putnika (ratni vojni invalidi, lica sa invaliditetom, slepa i slabovida lica).

Prema njegovim rečima, nakon najnovije izmene pravilnika o prevozu, oko 20 kategorija putnika moći će da se besplatno vozi u gradskom i prigradskom prevozu. "Ne radi se ni o kakvom marketinškom potezu pred izbore, već o tome da su se nakon uspešno sprovedene javne nabavke za prevoznike, stvorili uslovi da bude povećan broj kategorija putnika koji ne plaćaju prevoz u gradu", kazao je Perišić.

On je rekao da tokom januara, februara i marta grad Niš nije imao obavezu da plaća subvencije gradskim prevoznicima, a verovatno to neće morati da čini ni u većem delu ove godine. "Zahvaljujući novom ugovoru s prevoznicima, grad će godišnje moći da uštedi oko 200 miliona dinara, od kojih oko 120 miliona predstavljaju uštede za neplaćanje konduktera, a ostatak su subvencije", rekao je Perišić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track