BEZ USPEHA: Istočna Srbija i dalje bez struje, zavejana i pod ledom

EPS pokušava da popravi elektromrežu

BEZ USPEHA: Istočna Srbija i dalje bez struje, zavejana i pod ledom

Srbija -
Sneg ne prestaje da pada, prisutna je velika magla, a uz temperature blizu nule ne smanjuje se količina leda na provodnicima - navodi se u saopštenju EPS

BEOGRAD - Zbog loših vremenskih uslova stanovnici opština Knjaževac, Svrljig i Boljevac već osmi dan su bez električne energije, a sneg koji neprekidno pada od ponedeljka dodatno otežava rad elektromontera i otklanjanje kvarova.Radnici EPS danonoćno rade na otklanjanju kvarova kako bi više od 5.000 ljudi u istočnoj Srbiji napokon dobilo električnu energiju, ali nevreme otežava uspostavljanje napona. Tokom noći između ponedeljka i utorka još 10 sela u knjaževačkoj opštini ostalo je bez struje, a kao pomoć stanovništvu dopremljena su četiri agregata.- Na elektromreži u istočnoj Srbiji, koja je juče sanirana, ponovo je u toku noći došlo do kvarova, a vremenski uslovi su veoma loši. Sneg ne prestaje da pada, prisutna je velika magla, a uz temperature blizu nule ne smanjuje se količina leda na provodnicima - navodi se u saopštenju EPS.

Svi putevi u istočnoj Srbiji su pod snegom. Ako je za utehu, od danas se očekuje poboljšanje vremenskih prilika i prestanak snežnih padavina.(J. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja