BISERI IZ OPŠTINE KURŠUMLIJA: Mladenci tražili predsednika da im bude kum jer ih je obećani ispalio
Foto: Milen đorđevoić

Zgode iz Narodne kancelarije

BISERI IZ OPŠTINE KURŠUMLIJA: Mladenci tražili predsednika da im bude kum jer ih je obećani ispalio

Srbija -
-Mladić i devojka su ušli i još sa vrata pomalo usplahireno pitali da li su došli u Narodnu kancelariju. Pošto sam im potvrdio da su na pravom mestu, veoma sam se iznenadio kad me je mladić zamolio da pođem sa njima u svečanu salu opštine i budem im svedok na venčanju, priča službenik kancelarije Milije Milenković

KURŠUMLIJA- U Narodnu kancelariju predsednika opštine Kuršumlija svakodnevno dolaze građani sa različitim molbama i zahtevima. Prema rečima službenika kancelarije Milije Milenkovića zahtevi se kreću od ozbiljnih, preko smešnih, do apsurdnih.

Jedan od najinteresantnih zgoda je, kaže Milenković, kad ga jedan mladi par zamolio da im bude kum na venčanju jer se njihov kum nije pojavio.

-Mladić i devojka su ušli u kancelariju i još sa vrata pomalo usplahireno pitali da li su došli u Narodnu kancelariju. Pošto sam im potvrdio da su na pravom mestu, veoma sam se iznenadio kad me je mladić zamolio da pođem sa njima u svečanu salu opštine i budem im svedok na venčanju. Još je dodao da se kumstvo ne odbija. Naravno da sam prihvatio -prepričava anegdotu Milenković

Pojašnjavajući da ima građana koji pokušavaju da na prevaru ostvare novčanu pomoć od opštine, pretvarajući se da su mnogo bolesni, Milenković ističe primer žene od oko 35 godina, kojoj to nije uspelo.

-U opštini ima video nadzor a kamere pokrivaju ulaz i stepenište. Slučajno sam sedeo kod kolege koji na kompjuteru prati kamere i uočio mlađu ženu kako preskače po dva stepenika. Posle dva minuta pozvali su me iz kancelarije i rekli da imam stranku. Ušao sam i video tu istu ženu savijenu kao srp, koja je zapomagala da joj hitno treba novčana pomoć da bi otišla u Prokuplje u bolnicu jer ima neizdržljive bolove. Rekao sam joj da moramo da pređemo u drugu kancelariju da vidimo šta može da se uradi i odveo je u kancelariju gde se kontrolišu kamere. Zamolio sam kolegu da vrati snimak kako ona skoro trči uz stepenište i upitao je da li je to ona. Žena se bez reči okrenula i otišla-priča Milenković.

Prepričavajući razne zgode Milenković se seća i nekih apsurdnih.

-Došao mi je čovek i rekao da je došao da se žali jer mu neko krade misli. Pošto sam navikao na svakakve dogodovštine ozbiljno sam ga zamolio da mi malo pojasni taj problem. Rekao mi je da je svake večeri u dnevniku bar jedan prilog o temi o kojoj je on razmišljao dva dana ranije. Uporno mi je objašnjavao da je to dokaz da mu neko krade misli. Ne razmišljajući da li me zeza ili čovek ima neki zdravstveni problem, upitao sam ga da li ima satelitsku antenu. Pošto je potvrdio, rekao sam mu da je skine pa da vidi da li će “krađa misli” da se nastavi. On je rekao da ide odmah da to uradi i više nije dolazio-kaže Milenković i sa osmehom dodaje da je verovatno njegov savet urodio plodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track