BRRRRRR: U Sjenici jutros minus 9
Foto: Zoran Šaponjić

Zima se još ne nazire kraj

BRRRRRR: U Sjenici jutros minus 9

Srbija -
Najtoplije je u Velikom Gradištu, Kuršumliji i Nišu, gde je izmeren jedan stepen iznad nule

BEOGRAD - U Srbiji je jutros najhladnije u Sjenici, gde je u sedam časova izmereno minus devet stepeni.

Na Zlatiboru je izmereno minus šest, na Crnom Vrhu i Kopaoniku minus pet, a u Loznici, Valjevu i Zaječaru minus tri stepena, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Somboru su izmerena minus dva, a u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Požegi, Kraljevu, Ćupriji, Leskovcu i Vranju minus jedan stepen. Najtoplije je u Velikom Gradištu, Kuršumliji i Nišu, gde je izmeren jedan stepen iznad nule. Na Paliću, u Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Kruševcu i Dimitrovgradu izmereno je nula stepeni.

Sneg je na Kopaoniku visok 43 centimetra, Crnom Vrhu 19, Zlatiboru 12, u Sjenici četiri, a u Požegi jedan centimetar.

Moguća poledica, savetuje se oprezna vožnja

Vozače očekuje slabija vidljivost zbog magle po kotlinama i duž rečnih tokova, ali i slab mraz, pa je moguća poledica na deonicama na kojima su kolovozi vlažni, saopštio je danas Auto moto savez Srbije (AMSS).Na vozače se apeluje da brzinu prilagode uslovima na putu, održavaju rastojanje između vozila i naglo ne koče. Ovakvi vremenski uslovi mogu uzrokovati veći broj saobraćajnih nezgoda, pa se vozačima savetuje da posebno budu oprezni na kritičnim deonicama poput mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka i tunela.Prema prognozi meteorologa, tokom dana će doći do razvedravanja, a ne očekuju se padavine.Kako navode iz Zimske službe Javnog preduzeća "Putevi Srbije", putevi prvog i drugog reda su prohodni, mestimično vlažni sa snegom u raskvašenom stanju do pet centimetara.Snega trenutno ima u višim planinskim predelima, ali su prilazi zimskimturističkim centrima prohodni, a pri ovakvim vremenskim uslovimaobavezna je upotreba zimske opreme. Na putnoj mreži u Srbiji, saobraćaj se trenutno obavlja umerenim intenzitetom.Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta. Prema prognozi meteorologa, tokom dana će doći do razvedravanja, a ne očekuju se padavine, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track