BRZO DOLIJALI: Uhapšeni kradljivci dve tone čepova
Foto: S.S.

Posle pljačke humanitaraca

BRZO DOLIJALI: Uhapšeni kradljivci dve tone čepova

Srbija -

Nažalost, invalidska kolica nisu pronađena. Ona su bila namenjena dvojici dečaka, kaže Boriša Petković iz „Čepa za osmeh“

Brzom akcijom novosadske policije u utorak su uhapšeni kradljivci dve tone plastičnih čepova, dvoje invalidskih kolica i dva bicikla iz magacina humanitarne organizacije „Čepom do osmeha“.Privedeni su F. A. (27), M. V. (22) i šesnaestogodišnjak iz Novog Sada, kao i M. G. (38) sa područja Žablja. Policija je pronašla deo ukradenih stvari i vratila ih udruženju, a istragom će biti utvrđene sve okolnosti i činjenice relevantne za rasvetljavanje slučaja.

Trojici punoletnih osumnjičenih određeno je zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca, a u zakonskom roku biće dovedeni na saslušanje sudiji za prethodni postupak. Uz konsultacije s nadležnim tužilaštvom, osumnjičeni maloletnik biće procesuiran u skladu sa zakonom.

- Mnogo mi je drago što je policija pronašla bar deo ukradenih čepova, ali nažalost, invalidska kolica nisu pronađena. Bio sam u šoku kada sam ušao u magacin i video da je sve razbacano! Nemam reči šta se desilo i kako je to nekome uopšte palo na pamet.

Šteta nije samo materijalna, jer je u to uložen ogroman trud. Još sam se više potresao kada sam video da nedostaje i dvoje kolica, koji su bila već bila namenjena dvojici dečaka, i zato je ova šteta neprocenjiva - kaže Boriša Petković, pokretač akcije „Čep za osmeh“.Pored čepova i invalidskih kolica, ukraden je i promotivni materijal, ali i dva bicikla. Lopovi su u magacin ove organizacije u Novom Sadu upali najverovatnije za vikend, a vrednost ukradenih čepova je 400.000 dinara, dok samo električna kolica kupljena od njihove prodaje koštaju 200.000 dinara.S. S. - J. P.

Miloš VučevićDA SKUPIMO JOŠ VIŠE ČEPOVAGradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je sugrađane da se nakon krađe čepova još aktivnije uključe u akciju, kako bi jasno poručili lopovima da Novosađani neće odustati od te plemenite akcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja