CIRKUS U KNIĆU: Pas Iskra odličan za zamenika predsednika opštine!

Nesvakidašnje političko prepucavanje

CIRKUS U KNIĆU: Pas Iskra odličan za zamenika predsednika opštine!

Srbija -

Uprkos zabrani zapošljavanja, predsednik opštine preko svake mere širi kabinet. Zašto u tako beskorisnom kabinetu ne bi bilo mesta i za kuče, kaže Nikola Čamparević

Iskra je mali, živahan pas, ženka sibirskog samojeda. Na prvi pogled, sasvim obično belo kučence. No, Iskra sitnim, psećim koracima polagano ulazi u istoriju, za šta je zaslužan njen vlasnik Nikola Čamparević, lider LDP u Kniću, koji je svog kućnog ljubimca predložio za funkciju pomoćnika predsednika ove gružanske opštine.Dobili podršku opozicijeČamparevićev takoreći nestvaran predlog podržale su i njegove opozicione kolege iz Grupe građana „Pokret za bolju opštinu Knić“, kao i jedan samostalni odbornik u lokalnoj skupštini.- Ne vidim zašto bi ovo bio problem kad već naš predsednik opštine, u vreme zabrane zapošljavanja i nemogućnosti da u propaloj privredi bilo ko dobije posao, zloupotrebljava sistematizaciju radnih mesta i preko svake mere širi svoj kabinet. Koristeći mogućnosti funkcionerskih postavljenja, zaposlio je sve partijske drugove iz krila odlazećeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, pa sada ima tri pomoćnika, uveo je novu funkciju načelnika opštinske uprave, postavio je šefa kabineta, pa čak ima i ličnog fotografa, koji ga prati u stopu i slika sve njegove aktivnosti. S druge strane, rezultati lokalne vlasti su velika nula. Zašto se onda u tako glomaznom, a beskorisnom kabinetu ne bi našlo mesto i za jednog psa? - pita Čamparević.On dalje navodi prednosti ovakvog rešenja.Iskra je verna- Iskra malo jede i samim tim bi malo koštala budžet, može dugo da ne spava, pa će više biti posvećena dešavanjima oko sebe. Naš predsednik neće ni da priča s opozicijom, a Iskra nas bar ne bi prekidala ako želimo nešto da kažemo. Uz to je, kao svaki pas, verna, za razliku od predsednika opštine, koji je do sada promenio tri stranke - nabraja Čamparević.

Razočaran... Zoran Đorović
Razočaran... Zoran Đorović

Predsednik opštineOVO JE PONIŽAVANJE GRAĐANAPredsednik opštine Knić Zoran Đorović smatra da opozicija ovim činom skreće pažnju javnosti pred aprilske izbore za predsednika Srbije.- Ovo je tendenciozno i zlonamerno. Jasno je da opozicija ima pravo da deluje na razne načine, ali ovo prevazilazi norme pristojnog ponašanja i opravdanog političkog stava. Ovo je ponižavanje institucije lokalne samouprave, ali i građana, čiji predstavnici treba da budu ti vajni opozicionari. Građani su na prethodnim izborima jasno pokazali šta misle o ovakvim ljudima poslavši ih u opoziciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track