DANI LUDAJE STIGLI DO MAĐARSKE: Promocija srpskog turizma!
Foto: Saša Urošev

Kikinda

DANI LUDAJE STIGLI DO MAĐARSKE: Promocija srpskog turizma!

Srbija -

USPEŠNO Kikinđani predstavili svoju sjajnu manifestaciju na Međunarodnom sajmu turizma UTAZAŠ među više od 300 izlagača

Da su Dani ludaje turistička manifestacija koja gostima nudi uživanje za sva čula, Kikinđani su uverili posetioce Međunarodnog sajma turizma UTAZAŠ.Od 2. do 5. marta u Budimpešti se na ovoj velikoj sajamskoj priredbi okupilo oko 300 izlagača iz 23 države. Najveći broj turističkih poslenika i posetilaca nije mogao da ukusu slatkih bundevara koje su delili kostimirani učenici OŠ „Feješ Klara“, sa neizbežnim narandžastim detaljem, zaštitnom bojom Dana ludaje:

- Drago nam je što im se svidela naša turističko-gastronomska ponuda, ali i zvuk tambura i koreografije članova kikindskih „Gusala“. Piti bundevari niko nije mogao da odoli - kaže za Kurir Saša Tanackov, član GV za lokalni ekonomski razvoj i investicije, i potvrđuje da studiozno rade na privlačenju novih turista.

- Trudimo se da našim susedima još više približimo manifestaciju na kojoj se početkom oktobra biraju najteže i najduže bundeve. Otuda ovo naše četvrto pojavljivanje u Budimpešti. Od ove godine dodatno ćemo animirati mađarske turiste. Planiramo da Dane ludaje ove godine promovišemo i u Segedinu. Uvereni smo da će našem narandžastom karavanu neće odoleti ni žitelji Segedina i okoline. Dosad smo maksimalno bili koncentrisani prema Temišvaru i zapadnim rumunskim županijama, odakle nam poslednjih godina stiže 5.000 do 6.000 gostiju. Biće nam drago da ugostimo i goste iz Mađarske - iskren je Tanackov.

Sve u znaku bundeve... Deca iz Kikinde privukla pažnju gostiju
Sve u znaku bundeve... Deca iz Kikinde privukla pažnju gostiju

Omiljena destinacijaMAĐARSKI TURISTI HRLENa štandu pokrajinskog Sekretarijata za privredu i turizam predstavili su se Subotica, Palić, Kanjiža, Novi Bečej, Novi Sad, ukupno 21 izlagač. Turisti iz Mađarske su među prvih pet po brojnosti u Vojvodini, a prošle godine ih je bilo čak za 16,2 odsto više nego 2015. godine. Novi Sad je za 2019. proglašen omladinskom prestonicom, a 2021. biće kulturna prestonica Evrope. U Vojvodini se održava više od 1.200 raznih manifestacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track