DOBRO PLANIRAJTE PUTOVANJE: Radovi na autoputu na četiri lokacije u Srbiji
Foto: Marina Lopičić

Obratite pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju

DOBRO PLANIRAJTE PUTOVANJE: Radovi na autoputu na četiri lokacije u Srbiji

Srbija -
Radovi će se odvijati sukcesivno i doći će do zauzeća zaustavne i vozne trake autoputa i saobraćaj u dužini od 100 metara biće preusmeren na preticajnu traku autoputa

BEOGRAD - Na autoputu kod Požarevca danas i sutra će zbog radova biti zatvarana zaustavna i vozna traka, kao i kod Šimanovaca, Šida i Sremske Mitrovice, najavili su Putevi Srbije.

Radovi će se odvijati sukcesivno i doći će do zauzeća zaustavne i vozne trake autoputa i saobraćaj u dužini od 100 metara biće preusmeren na preticajnu traku autoputa. Kod Požarevca radovi će biti u smeru ka Beogradu, kod Šimanovaca u smeru prema Šidu, zatim kod Šida u smeru prema Beogradu i kod Sremske Mitrovice, takođe, u smeru ka Beogradu.

Radovi će biti obezbeđeni privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Putevi Srbije u saopštenju pozivaju učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju, prilagode brzinu kretanja vozila uslovima na putu i povedu računa o bezbednosti radnika.

Na prelazima zadržavanja do 30 minuta

Na putevima prvog i drugog reda u Srbiji saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, a zadržavanja putničkih vozila na našim graničnim prelazima nisu duža od 15 do 30 minuta.

Kako je saopštio jutros Automoto savez Srbije (AMSS), očekuje se kiša na severu zemlje, a nestabilne vremenske prilike uzrokuju klizave kolovoze i česte pojave odrona, najviše u stenskim usecima i klisurama, ali i u višim planinskim predelima.

Zbog toga se vozačima savetuje više opreza u vožnji, poštovanje saobraćajnih propisa i održitavanje većeg odstojanja između vozila.

Pošto je građevinska sezona u toku, skreće se pažnja svim učesnicima u saobraćaju da obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju i voze opreznije u zonama gde se izvode radovi.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 90 saobraćajnih nezgoda u kojima su 53 osobe povređene, a jedno lice je smrtno stradalo. Istovremeno, u Beogradu zabeleženo je 50 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 23 osobe povređene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track