DRAMA U PROKUPLJU: Ujela je šarka dok je brala pečurke!
Foto: Profimedia

Oprezno!

DRAMA U PROKUPLJU: Ujela je šarka dok je brala pečurke!

Srbija -

Nakon što je sa mužem brala pečurke, 39-godišnju ženu iz udaljenog sela Žitnog Potoka ujela je zmija otrovnica, najverovatnije „šarka“. Ona je primila serum protiv ujeda i njeno stanje prate prokupački lekari.

Prema informacijama iz bolnice, žena je primljena sa vidno otečenom desnom rukom i, nakon ukazane pomoći, prebačena je na Odeljenje hirurgije.

Pacijentkinja je primljena sa burnom reakcijom na mestu ujeda i sa vidljivim tragovima ujeda zmije. Odmah joj je ukazana lekarska pomoć i primila je serum protiv zmijskog ujeda, ali je zbog komplikacija koje se mogu pojaviti smeštena na Odeljenje hirurgije, gde prima terapiju i prati se stanje – rekla je portparol prokupačke bolnice Jelena Milosavljević.

Kako nezvanično saznajemo, Oliveru je zmija ujela u ataru 30 kilometara udaljenog sela Žitni Potok, gde je od ranih jutarnjih sati sa mužem brala pečurke.

Njoj je odmah nakon ujeda bilo jasno da se radi o otrovnici jer je zmiju videla kako se udaljava i hitno je prebačena do seoske ambulante, odakle je, nakon ukazane pomoći, prevezena do prokupačke bolnice gde je trenutno u stabilnom stanju i van životne opasnosti.

(Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track