ĐUBRETARSKI RAT: Nikolić i Stevanović u klinču, Kragujevčani preplavljeni smećem!

Raspad sistema

ĐUBRETARSKI RAT: Nikolić i Stevanović u klinču, Kragujevčani preplavljeni smećem!

Srbija -
Radomir Nikolić doveo čistače iz dvadesetak gradova zbog štrajka komunalaca, za koji je optužio bivšeg gradonačelnika Stevanovića

KRAGUJEVAC - Smeće s kragujevačkih ulica u petak su na deponiju odvozili đubretari i kamioni smećari iz više od 20 gradova Srbije!Stigli su iz Užica, Kraljeva, Aranđelovca, Uba, Boljevca, Negotina, Čačka, Novog Sada, Mladenovca, Kruševca... I to na poziv gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića. On na taj način pokušava da neutrališe štrajk radnika kragujevačkog JKP „Čistoća“, koji su obustavili rad zbog dve i po neisplaćene plate, a već mesecima loše održavaju higijenu u gradu zbog nedostatka opreme.Verko je glavni krivac- Kragujevac je preplavljen đubretom i Institut za javno zdravlje upozorio je da gradu prete zaraza i pojava glodara! Uz pomoć naših prijatelja iz drugih gradova Srbije Kragujevac će biti očišćen za jedan dan - poručio je Nikolić, koji je juče ujutru izvršio „smotru“ gostujućih čistača i kamiona.Prljavštinu i očajno stanje u svim komunalnim preduzećima Nikolić je prebacio na politički teren, okrivivši bivšu vlast da je umešana u organizaciju aktuelnih štrajkova:- Direktori javnih komunalnih preduzeća izabrani su na konkursu. Zadržao sam ih verujući da će iskreno ući u proces konsolidacije firmi, kako bi služile interesima građana, a ne interesima političkih stranaka. Ali oni rešenja nisu tražili u sređivanju stanja, već u odluci bivšeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića da organizuje „komunalni udar“ kako bi se vratio na vlast i nastavio po starom. Nisam ja, nego je Verko kriv što plate ne primaju radnici u „Čistoći“, „Zelenilu“, „Gradskim grobljima“. Nisam ja, već je on upravljao gradom 14 godina i ostavio dug od 80 miliona evra.Stevanović negira krivicu.Negira optužbe- To su takve budalaštine i izmišljotine da ja nemam reči! Za sve što ne zna, jer nikad u životu ništa nije radio, Nikolić optužuje mene. A istina je sledeća: u trenutku kad su nam naprednjaci oteli vlast, 28. oktobra prošle godine, u „Čistoći“ su plate redovno isplaćivane, a sada kasne dve i po zarade. Gradska uprava, kao osnivač firme, „Čistoći“ tada nije dugovala ni dinar, a danas duguje 43 miliona dinara. Kako sam onda ja kriv za to što se dogodilo u prethodna tri meseca, koliko je na vlasti Nikolić?! Nije tačno ni da Grad duguje 80 miliona evra. On se ili ne razume u pare, ili je pokvareni lažov. Dok smo mi bili na vlasti, krediti su smanjeni sa 17 miliona evra na 13 miliona, što je ništa za grad čiji je budžet 70 miliona evra, a Grad je dugovao oko tri milijarde dinara, koliko je i potraživao od države i drugih - kaže Stevanović.

Stigli iz cele Srbije... Kolona kamiona đubretara u Kragujevcu
Stigli iz cele Srbije... Kolona kamiona đubretara u Kragujevcu

RezoviSMANJENJE BROJA ZAPOSLENIHNikolić najavljuje da će najoštrijim merama preseći neizdrživo stanje u javnim preduzećima:Žao mi je, ja sam emotivan čovek, znam šta znači ostaviti nekoga bez plate, ali moramo da smanjimo broj zaposlenih. Ponudićemo socijalni program i fer uslove za one koji žele dobrovoljno da napuste posao. Ovo mora da se preseče, budžet je potpuno prazan.

Verko nudi pomoćPLATITE, REŠIĆU VAM PROBLEMProbleme u gradu ja bih rešio za tri dana! Prosto. Neka me pozovu, nudim im pomoć. Ali to košta! Pare koje bih zaradio da im rešim problem uplatio bih u humanitarne svrhe, za Ustanovu socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ - kaže Stevanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track