DUG JE ZAO DRUG: Račun kikindske Toplane u blokadi, ali radijatori neće ostati hladni
Foto: Saša Urošev

Ostali dužni za gas

DUG JE ZAO DRUG: Račun kikindske Toplane u blokadi, ali radijatori neće ostati hladni

Srbija -

KIKINDA - Srbijagas je blokirao račun kikindske Toplane zbog duga od oko 50 miliona dinara na ime neizmirenih obaveza za isporučen gas tokom decembra i januara.

Miroslav Čičulić, direktor JP "Toplana", podseća da ovi nije prvi put da su se našli u ovoj situaciju, i uveravaju potrošače da nema razloga za brigu.

On kaže radijatori u stanovima Kikinđana neće ostati hladni:

Miroslav Čičulić (Foto: Saša Urošev)
Miroslav Čičulić (Foto: Saša Urošev)

- "Srbijagas" je krajem godine uputio dopis svim korisnicima da ispate dug do 15. u mesecu, za prethodni. To jednostavno što nije moguće. Blokada računa dovešće u pitanje svakodnevni rad i funkcionisanje našeg preduzeća. Nećemo moći da kupimo rezervne delove, što može da se izdrži neko vreme, ali ne više od mesec dana. U nezgodnoj smo situaciji, pa apelujem na korisnike da redovno izmiruju svoje obaveze prema nama - navodi Čičulić.

Govoreći o dugovanjima prema "Srbijagasu", Čičulić podseća da su “Toplani” preostale tri rate reprograma od po 6,4 miliona dinara, što je dug iz prošle godine:

- Sedam rata smo izmirili na vreme. Izuzimajući stara dugovanja i sudski spor koji je u toku, očekivali smo da ćemo ove godine uspeti da razrešimo sva nesporna dugovanja, kako bismo u novu grejnu sezonu ušli bez ikakvog duga prema “Srbijagasu”- pojašnjava Čičulić.“Toplana” u ovom trenutku od svojih potrošača potražuje oko 40 miliona dinara, ali i dodatnih 30 miliona na ime tužbi.

(S. U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track