ENGLESKI BAJKER NE ZABORAVLJA SPASIOCE: Sima u Kikindi pronašao prijatelje za ceo život
Foto: Saša Urošev

Doživeo tešku nesreću, a motor mu je bio potpuno uništen...

ENGLESKI BAJKER NE ZABORAVLJA SPASIOCE: Sima u Kikindi pronašao prijatelje za ceo život

Srbija -

KIKINDA - Da se dobro dobrim vraća, povrđuje iskreno i neraskidivo prijateljstvo između Sajmona Genta (56), člana Moto kluba “Sothern Knights” iz Londona i njegovih kikindskih kolega na dva točka, koji dele iste vrednosti i strast prema brzini, kilometrima i mirisu benzina.

Kikindski bajkeri našli su se u muci Sajmonu, nakon što je, pretprošle godine, ovde umalo izgubio glavu:- Tada sam prvi put boravio u vašem gradu. Doživeo sam tešku saobraćajnu nezgodu, a motor je bio potpuno uništen. U pomoć su mu pritekli članovi Moto kluba “Ki rajders”, sa kojima se sprijateljio. U njima nisam našao samo “oktansku braću” nego iskrene prijatelje,divne ljude… Moje ime je Sajmon, na engleskom se piše Simon. Nimalo mi nije smetalo što su me kikindski bajkeri prekrstili, pa me zovu Sima. Ovde me tako svi oslovljavaju, a na to ime su se navikle i moje engleske kolege- skreno priznaje Sajmon, koji svaki trenutak slobodnog vremena, već 30 godina, koristi da sedne na motor i otisne se na put.

Pre nekoliko dana Sajmon je, baš kao i prošle godine, zapucao sa ostrva na sever Banata. U Kikindu se dovezao sa još osmoro sunarodnika:

-Prošle godine u Kikindi sam proveo nekoliko nezaboravnih dana. Tada sam obećao da ću dovesti i svoje prijatelje bajkere, da i oni osete tradicionalno srpsko gostoprimstvo i vašu široku dušu. Kao što vidite, obećanje sam ispunio. Kikindski bajkeri i njih su oduševili. Kažu da na takvu gostoljubivost nisu naišli nigde, a obišlisu ceo svet- u dahu će Sajmon zvani Sima.Željko Jovanov, predsednik Moto kluba “Ki rajders”, skromno priznaje da bi u pomoć pritekli svakom vozaču, a da mu je drago što se Sima, ovoga puta, dovezao sa kolegama bajkerima:-Tu smo bili da pomognemo. Našli smo se Simi u nevolji. Pomogli smo mu oko lečenja u bolnici, da reši papirologiju u policiji i sudu. Ispratili smo ga do aerodroma, jer nije ni mogao drugačije da se vrati u Englesku. Sima je rekao da nas nikada neće zaboraviti. I nije- kaže Željko.

S.U.

Lale i Enlezi se zbratimili

Simina nesreća i sve ono što se posle toga desilo, rezultovalo je na jedini mogući način-bratimljenenjen dva moto kluba:-Ovde sam ostao da završim još neke formalnosti i družim se sa Kikinđanima, dok su moje kolege nastavile osamnaestodnevno putovanje po Evropi- kaže Sajmon.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track