Eparhija bačka: Ne napadajte sunarodnike Albance
Foto: Slađana Stojanović

Apel iz SPC

Eparhija bačka: Ne napadajte sunarodnike Albance

Srbija -
Naši sugrađani muslimanske veroispovesti nisu i ne mogu biti odgovorni za provokativne istupe svojih sunarodnika iz Albanije i svako ugrožavanje njihovih života i imovine je za osudu, objavljeno je na sajtu SPC

BEOGRAD - Eparhija bačka pozvala je danas sve građane, a posebno je apelovala na vernike te eparhije da se uzdrže i osude svako nasilje prema Albancima.

"Zapovest Gospodnja jasno nalaže da ono što ne želimo da nam čine drugi, ne činimo ni mi njima, i svako ko sebe smatra hrišćaninom obavezan je da ispunjava volju Božju. Naši sugrađani muslimanske veroispovesti nisu i ne mogu biti odgovorni za provokativne istupe svojih sunarodnika iz Albanije i svako ugrožavanje njihovih života i imovine je za osudu", istakli su u Bačkoj eparhiji, a navodi se na sajtu Srpske pravoslavne crkve.

Naveli su da se oni pridružuju apelu Islamske zajednice Srbije i naglasili da je država dužna da zaštiti sve svoje građane, a one koji čine bezakonje da izvede pred lice pravde. Reakcija Eparhije bačke usledila je nakon uništavanja imovine i pretnji pripadnicima albancke nacionalne manjine u Novom Sadu, Somobru, Vršcu i Staroj Pazovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track