(FOTO) HIT NA JUGU: Posle Niša crveno-bele zebre i u Vranju!
Foto: Twitter Pt

Postale su prava atrakcija

(FOTO) HIT NA JUGU: Posle Niša crveno-bele zebre i u Vranju!

Srbija -
Dok je nekima bilo zanimljivo, neki su bili začuđeni, a među prolaznicima je bilo i navijača Partizana koji su komentarisali da će rado gaziti preko „crveno-bele zebre“

VRANJE - Na raskrsnici ispred gradske uprave u Vranju jutros su osvanule crveno-bele saobraćajne zebre, koje su postale prava atrakcija, jer prvi put u Vranju neki deo grada dobija „zebre“ u boji.

Dok je nekima bilo zanimljivo, neki su bili začuđeni, a među prolaznicima je bilo i navijača Partizana koji su komentarisali da će rado gaziti preko „crveno-bele zebre“.

Dragan Stojković direktor vranjske Direkcije za izgradnju kaže da je ova „savremena“ signalizacija donacija Preduzeća za puteve u Vranju i da je njena vrednost 5.000 evra.

- Izabrali smo ovu raskrsnicu jer je jedna od najfrekventnijih u gradu, jer između ostalog ove boje su fluroscentne i uočivljije, čime se povećava bezbednost u saobraćaju. Ovakvo obeležavanje je praksa u velikim gradovima - kaže Stojković. /p>

On još dodaje da je obeležavanje izuzetno skupo jer su boje kvalitetnije i traju oko tri godine.Međutim Pravilnik o saobraćajnoj signalizaciji u Članu 60. kaže da oznake na kolovozu treba da budu bele boje, osim na delovima kolovoza i trotoara gde se obeležava zabrana parkiranja ili kada se privremene oznake koriste kod izvođenja radova na putu.

Crveno-bela zebra osvanula na ulici u centru Niša!

Podsetimo, u Nišu je pre nešto više od mesec dana ispred Suda na ovaj način uređena saobraćajna signalizacija, a obrazloženje u Odseku za saobraćaj je bilo identično kao i u vranjskoj Direkciji - reče je o zebrama koje su česte u velikim evropskim gradovima.

(Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track