(FOTO VIDEO) SREĆAN PUT U BUDUĆNOST: Ovako su maturanti širom Srbije proslavili kraj škole
Foto: Tanjug Sasa Petrovic

Uz ples, trubače i kolo

(FOTO VIDEO) SREĆAN PUT U BUDUĆNOST: Ovako su maturanti širom Srbije proslavili kraj škole

Srbija -
Hiljadu maturanata iz devet srednjih škola iz Kraljeva, svrstanih u četvorke i danas je, 11 put zaredom, na Trgu srpskih ratnika u centru Kraljeva, plesalo svoj matuski kadril, odnosno popularni valcer četvorki, po taktovima muzike Johana Štrausa
1 / 10 Foto: Printscreen Tanjug

Učenici završne godine srednjih škola širom Srbije pridužili su se obeležavanju kraja škole uz ples, u okviru manifestacije "European quadrille dance festival", koja se održava istovremeno u 70 evropskih gradova.

Na maturantskom plesu na trgu u Jagodini danas je plesalo oko 300 maturanata jagodinskih osnovnih i srednjih škola, koji su nakon kadrila zaigrali i srpsko kolo.

Niš, foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić
Niš, foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Roze i plavi maturanti u Zrenjaninu

Maturanti su plesali odeveni u roze i plave majice, dok su "specijalni" plesački rekviziti bili beli kišobrani, a uz pozdravne reči učesnicima i najlepše želje, ples je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Novi Sad, foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Novi Sad, foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Kosovskoj Mitrovici proslava uz kolo

Oko 17 maturanata Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici završilo je danas srednjoškolsko obrazovanje što su proslavili uz pesmu, igru i zvuke trubača.

Kraljevo, foto: Tanjug/Saša Petrović
Kraljevo, foto: Tanjug/Saša Petrović

Maturanti su prošetali do glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici a kolo se igralo na centranoj gradskoj ulici.

Maturanti Kraljeva po taktovima Štrausa

Hiljadu maturanata iz devet srednjih škola iz Kraljeva, svrstanih u četvorke i danas je, 11 put zaredom, na Trgu srpskih ratnika u centru Kraljeva, plesalo svoj matuski kadril, odnosno popularni valcer četvorki, po taktovima muzike Johana Štrausa.

Na kraju maturskog plesa izvedenog u četiri slike, kraljevački maturanti zaigrali su najpre Ples jorgovana kao najavu tradicionalne manifestacije Dani jorgovana, zatim i srpsko kolo, da bi na Trgu nastavili da se zabavljaju uz hitove zabavne i narodne muzike.

Ples u Užicu

Više od 800 maturanata užičkih srednjih škola plesalo je danas na gradskom trgu u okviru tradicionalne Maturantske parade.

Kraljevo, Foto: Tanjug/Saša Petrović
Kraljevo, Foto: Tanjug/Saša Petrović

Maturantska parada je održana po šesti put u Užicu, a simultani ples kadril igralo je 837 maturanata, što je do sada najveći broj.

Foto: Printscreen Tanjug
Foto: Printscreen Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track