(FOTO) VIDOVDAN NA KOSOVU: Više hiljada Srba na Gazimestanu!
Foto: Profimedia

Bez incidenata

(FOTO) VIDOVDAN NA KOSOVU: Više hiljada Srba na Gazimestanu!

Srbija -
Kakvi smo da smo, a nismo mi bezgrešan narod. Da smo bolji ne bi nam Bog poslao takve nabuhodonosore koje nam je poslao da bi nas vratio nama samima i da bi nas vratio caru Lazaru i njegovoj žrtvi, rakao je mitropolit Amfilohije
1 / 5 Foto: Profimedia

Nekoliko hiljada ljudi prisustvovalo je danas, na Vidovdan, službi koju su na mestu gde su postradali srpski knez Lazar i njegova vojska, služili patrijarh srpski Irinej uz sasluženje mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija i vladika SPC.

"Kakvi smo da smo, a nismo mi bezgrešan narod. Da smo bolji ne bi nam Bog poslao takve nabuhodonosore koje nam je poslao da bi nas vratio nama samima i da bi nas vratio caru Lazaru i njegovoj žrtvi", rakao je mitropolit Amfilohije.

Govoreći pred okupljenima, mitropolit je rekao da nema veće ljubavi od one kada neko život žrtvuje za druge.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Neka je blagodarnost Gospodu da ovo mesto svima ubuduće bude putokaz, pokoljenjima ne samo našim nego i našoj braći Albancima koji su sledbenici Đorđa Kastriota. Da hodimo svi zajedno tim putem, svetim putem, putem žrtvovanja za dobro, za napredak, za ljubav prema bližnjima svojim jer nema veće ljubavi od one da neko život svoj žrtvuje za bližnje svoje".

Parastosu na Gazimestanu prisustvovalo je nekoliko hiljada ljudi, gostiju iz centralne Srbije i regiona. Okupljeni su nosili srpske zastave.

Osim predstavnika lokalne samouprave u Gračanici i generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Veljka Odalovića, drugih zvaničnika nije bilo.

Oko spomenika srpskim junacima bio je prisutan veliki broj pripadnika Kosovske policije i specijalaca.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(radiokim.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track