GAŠIĆ : Vojska Srbije je uvek bila uz svoj narod!
Foto: Marina Lopičić

Proslava Dana opštine Varvarin

GAŠIĆ : Vojska Srbije je uvek bila uz svoj narod!

Srbija -
Na ovoj plaketi piše moje ime ali to nije moja zasluga, rekao je Gašić i dodao da je to zasluga pre svega ABHO centra Kruševac, 210. bataljona Kraljevo koji su bili u Varvarinu i pomogli u teškim trenucima, tokom majskih poplava

VARVARIN - Dodelom plaketa i zahvalnica zaslužnim građanima i ustanovama Varvarin je danas obeležio Dan opštine - 23. septembar.

Plaketa za doprinos razvoju i pružanju pomoći pri saniranju posledica poplava dodeljena je ministaru odbrane Batislavu Gašiću koji je istakao da to priznanje pripada svim pripadnicima Vojske Srbije koja je uvek uz svoj narod.

"Na ovoj plaketi piše moje ime ali to nije moja zasluga ... i ja danas ovu plaketu primam kao prvi među jednakima - među svim priapadnicma Vojske Srbije", rekao je Gašić.

Prema njegovim rečima, to je zasluga pre svega ABHO centra Kruševac, 210. bataljona Kraljevo koji su bili u Varvarinu i pomogli u teškim trenucima, tokom majskih poplava.

"Danas kada imamo u Kladovu tešku situaciju ponavljamo ono što smo već rekli a to je da je Vojska Srbije neotuđivi deo Srbije i da je vojska uvek sa svojim narodom i uz svoj narod", rekao je on.

Gašić je naglsio i da je u suočavanju sa posledicama elemtnranih nepogoda i svim drugim oblastima žviota i rada neophodna uzajamna pomoć i solidarnost.

"Žao mi je što među nagrađenim nije moj Kruševac... morate da se držite zajedno, da pomažemo jednim drugima, da budemo složni i da zajedenički radimo i da podignemo kvalitet života", rekao je on.

Varvarin je udaljen tridesetak kilometara od Kruševca čiji je gradonačelnik bio Gašić pre nego što je preuzeo dužnost ministra odbrane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track