GORNJI MILANOVAC: Predsednik opštine ukinuo vozača i prodaje službenu vektru
Foto: Kurir

Hoće u običan auto

GORNJI MILANOVAC: Predsednik opštine ukinuo vozača i prodaje službenu vektru

Srbija -
Mirković je izjavio da u tome nema nikakve politike i da je u pitanju samo ekonomska realnost, kada treba da se analizira svaki dinar koji se potroši

GORNJI MILANOVAC - Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković ukinuo je radno mesto vozača i doneo rešenje da se proda službeni automobil "opel vektra" koji je pripadao njegovoj službi.

Ovakva odluka iznenadila je sve odbornike Skupštine opštine, kako vladajuće koalicije (SPS i SNS) tako i opozicije, koji tvrde da je jedini predsednik opštine u Srbiji koji će za službena putovanja koristiti običan opštinski automobil.

Mirković je izjavio da u tome nema nikakve politike i da je u pitanju samo ekonomska realnost, kada treba da se analizira svaki dinar koji se potroši. "Opštinska uprava ima automobile i vozače i meni ne smeta da putujem bilo kojim i da vozi onaj koji je slobodan, jer se štednja podrazumeva na svakom nivou", rekao je Mirković, član SPS.

Član Opštinskog veća Desimir Jovanović iz Nove Srbije izjavio da štednja mora da bude prioritet, ali opština treba da ima reprezentativan automobil koji pripada predsedniku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track