HIT: Srpski Indijana Džons kandiduje se za predsednika
Foto: Danijel Milić

Svilajnčanin koji je našao dinosaurusa ulazi u politiku

HIT: Srpski Indijana Džons kandiduje se za predsednika

Srbija -

Srđan Fila Filipović, dizajner, umetnik, avanturista, klaber i ugostitelj, poznat je po tome što je Prirodnjačkom centru Srbije podario kosti iz mezozoika

Srđan Fila Filipović, poreklom iz Svilajnca, srpski najkontroverzniji dizajner enterijera i komercijalni umetnik i avanturista, odlučio je, kako otkriva portal Infocentrala.rs, da se kandiduje za predsednika Srbije.Fila je i poznati beogradski klaber, suvlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata, čovek koji je u svojoj karijeri napravio više od 300 kafana, klubova i kafića i koji je uplovio u političke vode i poveo jednu sasvim drugačiju kampanju. Široj javnosti Fila je poznat kao čovek koji je iskopao dinosaurusa, pa su ga srpski mediji nazvali srpski Indijana Džons. Njegov dinosaurus izložen je u Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu.- Vidim da istine nema na zemlji, možda je pod zemljom? Pokušaću da iskopam istinu u Srbiji. Okupio sam mlade volontere koji će mi pomoći. Brinem za mlade ljude, plašim se da kada oni budu završili fakultete i stekli jake funkcije, više neće imati šta da ukradu. Mi se zalažemo da krađu u državi podignemo na viši nivo. Primenićemo princip lovaca, zalažemo se za uvođenje sezone za krađu i kao što postoji sezona lova na određenu divljač, tako mislimo da treba organizovati sezonu krađa po ministarstvima. Deo ukradenog će se vraćati kako bismo imali šta da ukrademo i sledeće sezone - kaže Fila za ovaj srpski portal.Potencijalni kandidat za predsednika i njegova ekipa napravili su „Program za bolje juče“, u kome se navodi da su glavne grane privrede - ugostiteljstvo i turizam:- Da se ne zavaravamo, jedino dobro što imamo u Srbiji su kafane, lepe žene i ćevapi. Ne vidim da imamo išta drugo da ponudimo. Imamo plan da dovedemo 200 miliona turista godišnje u našu zemlju. Kada budemo legalizovali drogu, prostituciju i kocku, niko više na svetu neće ići u Amsterdam i Tajland. Svi ugostitelji u Srbiji me podržavaju. Ukinućemo PDV, zabraniti rad inspekcijama, ukinuti paušalni porez. Najvrednija stvar koju u Srbiji imamo jeste osmeh i to nam niko ne može ukrasti.

Plan za privreduSVAKOM PO 10.000 EVRA ZA EMIGRACIJUNa pitanje šta će uraditi s fabrikama, Fila kaže da će ih zatvoriti, a kada je reč o platama, on kaže:- Koje plate? Ovo nisu plate. Plate ćemo ukinuti, bar da ljudi znaju na čemu su. Ko nema, a želi da napusti Srbiju, dobiće 10.000 evra po članu porodice za odlazak, da se ne brukamo na carini.Imamo već rešenje za brze kurseve ugostiteljstva, prekvalifikacije u starlete, dilere, pevače, hostese itd. Imamo i program za selo, zove se „Da selo opet bude veselo“, a podrazumeva povratak mladih uz legalizaciju marihuane.

Ekipa kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track