IDITE NA DRUGE PRELAZE: Višesatna zadržavanja vozila na Horgošu
Foto: Kurir

Stanje na putevima

IDITE NA DRUGE PRELAZE: Višesatna zadržavanja vozila na Horgošu

Srbija -
Granična policija poziva putnike i turiste da koriste granične prelaze Kelebiju, Bački Breg, ali i Bački Vinogradi, Horgoš II, Đala i Bajmok koji su otvoreni od 7-19 časova

BEOGRAD - Uprava granične policije MUP-a Srbije saopštila je danas da su višesatna zadržavanja putničkih vozila na izlazu iz zemlje na srpsko-mađarskom graničnom prelazu Horgaš, a pojačan je saobraćaj i na izlazu iz Srbije ka Crnoj Gori, gde se trenutno putnička vozila zadržavaju oko pola sata.

Auto-moto saveza (AMSS) saopštava da Granična policija poziva putnike i turiste da koriste granične prelaze Kelebiju, Bački Breg, ali i Bački Vinogradi, Horgoš II, Đala i Bajmok koji su otvoreni od 7-19 časova.

Pojačan je saobraćaj i na graničnim prelazima sa Hrvatskom, na Batrovcima, na izlazu za putnička vozila i čeka se oko dva sata, a na graničnim prelazima Šid, Sot i Ilok oko pola sata. Pojačan je saobraćaj i na izlazu iz Srbije ka Crnoj Gori, gde se trenutno putnička vozila zadržavaju od 30 do 45 minuta i oko 45 minuta čeka se i na ulazu u Srbiju iz pravca Bugarske na graničnom prelazu Gradina.

AMSS podseća da je, u periodu turištičke sezone, posebno u dane vikenda, vreme zadržavanja na graničnim prelazima konstantno varira i da ima zadržavanja pa se apeluju na vozače da koriste manje frekventne granične prelaze.

Danas i sutra u noćnim satima, biće izvođeni radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije, na auto-putu E-75, na deonici od petlje "Mostar" do petlje "T-6 skretanje za Novi Sad" u smeru Beograd - Šid.

Tokom vikenda, od 07.00 do 19.00 časova, izvode se radovi na postavljanju portalnih nosača saobraćajne signalizacije, na glavnim petljama, na auto-putu E-75 u smeru od graničnog prelaza Horgoš do Novog Sada, uz povremene kratkotrajne obustave saobraćaja do 15 minuta. Istovremeno predviđeni su radovi na demontaži i montaži portalnih nosača putokaznih tabli na auto-put E-75, u smeru od Beograda ka Nišu.

Radovi se izvode na traci - vozna i zaustavna u zoni ispred isključenja za Smederevo-Vodanj i na voznoj i zaustavnoj traci u zoni ispred isključenja za Smederevo-Jug i ispred isključenja za Požarevac. Juče su počeli radovi, zbog čega su izmene režima saobraćaja na delu auto-puta E-75 u zoni Novog Sada, od petlje "Sever" do petlje "Temerin", zbog izvođenja radova na postavljanju stubova javne rasvete.

Zbog interventnih radova na rehabilitaciji nadvožnjaka kod Kovilja na državnom putu prvog A reda izmenjen je režim saobraćaja u oba smera ka Beogradu i ka Novom Sadu i odvija se samo zaustavnim trakama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track