INCIDENT U MITROVICI: Iseljenje srpske porodice odloženo, napadnuta novinarka
Foto: Nebojsa Mandić

Akcija Kosovske poverilačke agencije

INCIDENT U MITROVICI: Iseljenje srpske porodice odloženo, napadnuta novinarka

Srbija -
Porodica iz stana čiji je vlasnik Albanac ipak nije iseljena ali joj je ostavljen rok od 15 dana da to učini

KOSOVSKA MITROVICA - Iseljenje petočlane srpske porodice Milunović iz Kosovske Mitrovice odloženo je za 15 dana, izjavio je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Bojić je rekao da porodica iz stana koji se nalazi u centralnoj gradskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici danas ipak nije iseljena i da joj je ostavljen rok 15 dana da to učini.

Tokom pokušaja Kosovske poverilačke agencije (KPA) da uz pomoć policije iseli porodicu Milunović iz stana u Severnoj Mitrovici, službenica KPA fizički i verbalno je nasrnula na novinarku portala "KoS Sev", koja je izveštavala sa lica mesta.

Kako je preneo ovaj portal, službenica je novinarki oduzela fotoaparat i pokušala da izbriše fotografije snimljene na njemu.

Uprkos tome što se novinarka držala sve vreme pribrano, fizičko i verbalno šikaniranje trajalo je najmanje desetak minuta, preneo je “Kos sev”, a urednica portala Tatjana Lazarević, zatražila je od Kosovske policije hitnu zaštitu.

Ovaj portal je uputio i protestno pismo Kosovskoj poverilačkoj agenciji zbog nasilja njihove službenice prema novinarki, navodi "Kos sev".

Pokušaj iseljavanja srpske porodice iz stana čiji je vlasnik Albanac obezbeđivali su pripadnici specijalne Policije Kosova i policijski službenici iz policijske stanice u Mitrovici.

Saobraćaj tokom ove akcije bio je otežan u centralnoj gradskoj ulici Kralja Petra Prvog

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track