IVANJIČKA SELA ZAVEJANA: Sneg neprestano pada, oprez na putevima
Foto: AP/Ilustracija

Sneg već napravio problem

IVANJIČKA SELA ZAVEJANA: Sneg neprestano pada, oprez na putevima

Srbija -
IVANJICA - Svi putni pravci na području ivanjičke opštine su prohodni ali je veoma oteženo kretanje pa se vozačima savetuje maksimalan oprez za volanom.

Sneg neprekidno pada od prošle noći, mokar je i težak i zadržava se na kolovozu a u višim predelima izaziva i lomljenje grana uz manji odron na putevima. Najviše ga ima na planinama Javor i Golija, oko tridesetak centimetara, pa su obavezni lanci i upotreba zimske opreme ukoliko krećete u ovom pravcu. Otežano je kretanje prema Katićima i Jasenovu.

Zoran Bojanović, iz sela Brezova kaže da je jutros jedva dovezao dete kod lekara u Ivanjici.

- Ja mislim da je za par sati napadalo preko desetak centimera snega na putu. dete je bolesno, morao sam hitno da idem u Dom zdravlja, verujte da sam jedva dovezao auto. Klizavo je, sneg je mokar, vuče...Najgore je što konstantno pada, i kad očiste nema dugo efekta jer napada nov. Ne znam kako ću se vratiti kući – priča Bojanović.

U preduzeću Puetvi saznajemo da je sve prohodno ali da se kolovozi čiste prema prioritetima, prenosi Blic.

- Imamo tri kamiona non stop na terenu, čistimo pre svega prioritetne putne pravce, onda slede putevi drugog pa trećeg reda. Otežava nam održavanje činjenica da sneg pada bez prekida i dosta je težak. Za sada uspevamo da pročistimo sve pravce ali napominjemo da je obavezna zimska oprema i brzina kretanja prilagodjena zimskim uslovima saobracaja. Dakle maksimalno oprezno na putevima prema Goliji, Javoru i Mučnju - poručuje Vitomir Arsović rukovodilac sektora za održavanje u ivanjičkim "Putevima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track