IZ PRINCIPA: Doktor tuži Dom zdravlja zbog neisplaćene jedne dnevnice
Foto: Profimedia

Traži 2.000 dinara, a potrošiće više od 20.000

IZ PRINCIPA: Doktor tuži Dom zdravlja zbog neisplaćene jedne dnevnice

Srbija -
Troškovi advokatu i sudske tekse sam do sada platio oko 11.000 dinara. Računam da ću imati troškove preko 20.000 dinara. Ali, bez obzira na sve, ne biram pravna sredstva da ostvarim cilj i dobijem dnevnicu od Doma zdravlja od 2.000 dinara, jer mi to sleduje po Zakonu, kazao je Arsenijević

KURŠUMLIJA - Doktor radiolog kuršumlijskog Doma zdravlja Tomislav Arsenijević tužio je tu ustanovu, zbog neisplaćene jedne dnevnice za službeni put do Beograda.

On preko Osnovnog suda u Kuršumliji tarži od Doma zdravlja da mu se nadoknadi dnevnica u iznosu od 2.000 dinara.

Doktor Tomislav Arsenijević rekao je da neće birati sredstva da dobije zasluženu dnevnicu, iako je do sada platio advokatske i sudske troškove pet puta više od sume koju traži.

"Troškovi advokatu i sudske tekse sam do sada platio oko 11.000 dinara. Računam da ću imati troškove preko 20.000 dinara. Ali, bez obzira na sve, ne biram pravna sredstva da ostvarim cilj i dobijem dnevnicu od Doma zdravlja od 2.000 dinara, jer mi to sleduje po Zakonu", kazao je Arsenijević.

Direktorka Dom zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović kazala je da zbog štednje niko u tom Domu zdravlja ne ostvaruje dnevnice ovog tipa.

Istakla je da zdravstveni radnici stalno putuju na razne seminare i stručna predavanja u druge gradove službenim vozilima, ali nemaju dnevnice. Istakla je da do sada niko nije tražio tu vrstu nadoknade niti podneo tužbu osim doktora Arsenijevića.

"Njegov cilj nije da ostvari dnevnicu, obzirom na troškove koje ima, već da što više ošteti ovaj Dom zdravlja. Osuđujem njegov stav prema ustanovi u kojoj radi i od koje živi. Niko od zdravstvenih radnika se nije više bunio zbog neisplaćenih dnevnica za putovanja u druge gradove", rekla je ona.

Dodala je da su štednja, red, disciplina i odgovornost svrstali kuršumlijski Dom zdravlja među najboljima u Srbiji. Po kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga, zuzeo je 10. mesto na nivou države, dok je u regionu zauzeo 1. mesto.

Doktor Arsenijevć ocenjuje da su disciplina, koju sprovodi direktorka ovog Doma zdravlja i odbijanje da mu isplati jednu dnevnicu, u stvari vid zastrašivnja.

"Neću odustajati da ostvarim tu dnevnicu, bez obzira na cenu. Smatram da je neisplaćivanje ove dnevnice demonstracija sile prema meni i pokušaj zastrašivanja od strane direktorke", rekao je Arsenijević.

Bez obzira na tužbu, direktorka najavljuje da će se boriti da "Dom zdravlja zadrži stečeni renome u Srbiji". Ona je navela i da zdravstveni radnici koji putuju službenim automobilima u druge gradove, neće imati dnevnice, dok će oni koji putuju svojim automobilima dobiti nadoknadu putnih troškova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track