JAČI OD 10.000 VOLTI: Radnika na dalekovodu udarila struja, povredio samo šaku!
Foto: Thinkstock

Imao ludu sreću

JAČI OD 10.000 VOLTI: Radnika na dalekovodu udarila struja, povredio samo šaku!

Srbija -
NIŠ - Radeći na dalekovodu od 10.000 volti nedaleko od Aleksinca, jednog radnika niškog “Jugoistoka” udarila je struja. U ovom preduzeću tvrde da ima samo povrede šake.

Nezgoda na radu dogodila se jutros oko 10 sati u aleksinačkom selu Rutevac. Šta je uzrokovalo ovaj strujni udar zasada je nepoznanica, a kako kažu u EPS-ovom Regionalnom centru “Jugoistok” to tek treba da se utvrdi.

Naglašavaju da on nije došao u dodir sa strujom od 10.000 volti, jer je dalekovod bio isključen, već je povrede zadobio od, kako kažu, statičkog elektriciteta.

Radnik S. M. je kod nas angažovan preko preduzeća “Securitas” i bio je na intervenciji kada se sve to desilo. Zadobio je opekotine jedne šake, a veće povrede je sprečila zaštitna oprema koju je zaposleni nosio - kažu u “Jugoistoku”.S. M. je, kažu u "Jugoistoku", obučen elektro-monter i kod "Seciritasa" je bio uredno prijavljen i imao je zdravstveno osiguranje.

Prema nezvaničnim informacijama, S. M. je prebačen u niški Klinički centar, a zasada iz ove zdravstvene ustanove nismo uspeli da dobijemo informacije o trenutnom zdravstvenom stanju radnika.

(Južne vesti/A.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track