JAGODINA: 3.000.000 dinara za obolele od karcinoma u 2016.
Foto: SO Jagodina

Mesečna pomoć

JAGODINA: 3.000.000 dinara za obolele od karcinoma u 2016.

Srbija -
JAGODINA - Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je danas da će Jagodina u budžetu za narednu godinu opredeliti 3.000.0000 dinara za pomoć obolelima od karcinoma, a ako bude potrebe i više.

"Doneli smo odluku da svi oni koji boluju od karcinoma imaju određena novčana primanja iz budžeta na mesečnom nivou", rekao je Marković. Poznato je da sve veći broj građana iz godine u godinu oboleva od karcinoma, a da su plate koje takvi pacijenti primaju male za sve troškove takvih bolesnika i porodice ne mogu da ih podnesu i mi kao grad smo doneli takvu odluku" , objasnio je Marković.

"Videćemo kolika je to novčana nakanada na mesečnom nivou, hoćemo da pomognemo svakom i za tu vrstu pomoći smo opredelili 3.000.000 dinara. Nadamo se da neće trebati više, a ako bude trebaloĐ'e8 izvršićemo rebalans budžeta i povećati poziciju", rekao je Marković.

Govoreći o akciji besplatnih lekarskih pregledu stanovništva, koji je Skupština grada Jagodina, ove jeseni organizovala šesti put po svim mesnim zajednicama i seoskim i gradskim, Marković je istakao da je za 39 dana pregledano 4.563 građana.

"Većina njih nema knjižice ili im nisu overene a kod lekara idu samo kada padnu u postelju", objasnio je Marković i dodao da je u akciji učestovalo 170 zdravstvenih radnika. Osim pregleda lekara opšte prakse, hirurga, interniste, ginekologa, građanima su rađene i laboratorijske analize, dobijali su, na mestu pregleda besplatne lekove i sendvič dok su čekali na pregled, a onima koji nisu mogli doći do mesta pregleda lekarske ekipe su išle kući", istakao je Marković i naglasio da jagodinska lokalna samouprava već 11 godina svakodnevno organizuje za svoje građane, koji imaju uput za neki od kliničkih centara u Beogradu, Nišu ili Kragujevcu besplatan prevoz do kliničkog centra i povratak u Jagodinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track