JARINJE: Srbin morao da ostavi auto, dokument MUP ne priznaju
Foto: Fonet

Nove saobraćajne dozvole

JARINJE: Srbin morao da ostavi auto, dokument MUP ne priznaju

Srbija -
Vitomir Milovanović je je morao da svoje vozilo ostavi u blizini prelaza i da do kuće u Lešku, od prelaza udaljenog 5 kilometara, dođe drugim autom. Kosovski policajac mi je sugerisao da do kuće dođem alternativnim putnim pracima ''preko brda'', što nisam učinio, ispričao je

LEPOSAVIĆ - Pripadnici kosovske policije nisu sinoć dozvolili Srbinu sa KiM Vitomiru Milovanoviću da svojim vozilom preko prelaza Jarinje uđe na sever Kosova jer, kako je rekao, ne priznaju dokument koji MUP Srbije izdaje kao zamenu do izdavanja nove saobraćajne dozvole.

Milovanović je rekao da je morao da vozilo ostavi u blizini prelaza Jarinje i da do kuće u Lešku, koja je od prelaza udaljena pet kilometara, dođe drugim, a ne sopstvenim vozilom.

“Kosovski policajac mi je sugerisao da do kuće dođem alternativnim putnim pracima ''preko brda'', što nisam učinio”, rekao je Milovanović.

Milovanovićev slučaj nije jedinstven, a Srbi koji svoja vozila registruju u Raški i na izradu nove saobraćajne dozvole čekaju po desetak dana, prinuđeni su da automobile ostavljaju na teritoriji centralne Srbije do preuzimanja nove saobraćajne dozvole.

Pripadnici Kosovske policije, kako je objasnio Milovanović, dokument koji izdaje MUP Srbije kao zamenu za saobraćajnu dozvolu priznaju kao validan od tri do pet dana, dok Srbi na izradu novih saobraćajnih dozvola čekaju desetak dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track