JAVITE SE LEKARU IAKO NISTE ALERGIČNI: Pao u rupu za stršljenovima, pa se onesvestio posle ujeda
Foto: Dado đilas

Izleteo roj

JAVITE SE LEKARU IAKO NISTE ALERGIČNI: Pao u rupu za stršljenovima, pa se onesvestio posle ujeda

Srbija -
Znam da nisam imao gušenje, ali se pojavilo crvenilo na mestu uboda i posle prijema tri injekcije sve je nestalo i počeo sam da pomeram ruku, ispričao je Đorđević

GORNJI MILANOVAC - Bojan Đorđević (53) iz rudničkog sela Ljutovnica pao je nesvest, sat vremena pošto su ga ujela čeriri stršljena. Đorđević je juče popodne naišao na rupu sa stršljenovima iz koje je izleteo čitav roj, a četiri su ga ubola, posle čega je osetio blagu vrtoglavicu.

Posle sat vremena izgubio je svest. Nakon 30 minuta se osvestio i pošto živi sam, otišao je kod komšija, jer je počela da mu se koči desna ruka, koji su pozvali hitnu pomoć iz Gornjeg Milanovca.

"Znam da nisam imao gušenje, ali se pojavilo crvenilo na mestu uboda i posle prijema tri injekcije sve je nestalo i počeo sam da pomeram ruku", ispričao je Đorđević.

Načelnik Službe hitne pomoći i rekao da je u proteklih destak dana pomoć tražilo 20 pacijenata koje su ujeli stršljenovi a mnogi su hospitalizovani.

On je ocenio da je Đorđević dobro prošao jer nije alergičan na ujed i dodao da teške posledice mogu da nastupe i kod onih koji nemaju alergiju, zbog čega je potrebno javiti se lekaru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track