(FOTO) JUBILARNI 30. DANI LUDAJE: Magistru titula za debeljucu od 433 kila
Foto: S Urosev

Kikinda

(FOTO) JUBILARNI 30. DANI LUDAJE: Magistru titula za debeljucu od 433 kila

Srbija -
Dušanu Jankovu iz Čuruga se posrećilo prvo učešće na znamenitom takmičenju ludajologa. Magistru fitofarmacije pehar, diploma i 100.000 dinara

KIKINDA: Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane! Upravo se to desilo petostrukom pobedniku “Dana ludaje”, budućem agronomu Milanu Desnici (24) iz Savinog Sela, koji je lane u prestonici narandžastih džinova ostvario apsolutni rekord sa kolosalnom bundevom od neverovatnih 507 kilograma.

Džentlmenski je podneo poraz i ruku stisnuo novom šampionu- Dušanu Jankovu (40) iz Čuruga. Sa debeljucom koja je vagala 433 kila, Dušanu su pripale lovorike na 30. jubilarnim “Danima ludaje” .

I ne samo to. Magistrar fitofarmacije osvojio je pehar, diploma i 100.000 dinara:

-Što bi naš narod rekao, prvo pa muško. Ranijih godina na “Dane ludaje” sam dolazio turistički. Kopkalo me je na koji način najboljim odgajivačima polazi za rukom da odneguju nekoliko stotina teške bundeve, pa sam rešio da se okušam- i trijumfovao. Pobedničku bundevu posadio sam 22. marta, i punih šest i po meseci je pazio i mazio- ispričao je za Kurir Dušan.

“Gospodar” znamenite manifestacije, Milan Desnica, nije bio suviše razočaran. Objasnio je i okolnosti koje su prouzrokovale njegov silazak sa trona:

Gosti su u Kikindu stigli sa svih strana sveta: Rumunije, Hrvatske, BiH, Slovenije, Mađarske, a među zvanicama je bio I italijanski ambasador Đuzepe Manco. Oduševio ga je poklon domaćina- narandžasta leptir mašna u boji ogromnih bundeva. Za muzički štimung na ovogodišnjoj manifestaciji bili su zaduženi Zvonko Bogdan, Riblja čorba, Marinko i Nikola Rokvić, Leksington bend i Halid Bešlić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track