KAD SE NIJE ŠLOGIRALA: Svetlanu (51) iz Milanovca EPS živu sahranio?!
Foto: Zorana Jevtić

Daleko bilo

KAD SE NIJE ŠLOGIRALA: Svetlanu (51) iz Milanovca EPS živu sahranio?!

Srbija -
Da je pokojna saznala je 26. maja kada joj je poštar zakucao na vrata...

GORNJI MILANOVAC - "Elektroprivreda Srbije - Snabdevanje" je živu Svetlanu Erović (51) iz Gornjeg Milanovca proglasila mrtvom, što je izazvalo šok za nju i članove porodice i rodbine.

Da je mrtva, kako je objasnila, saznala je 26. maja kada joj je poštar doneo preporučeno pismo koje je potpisala, misleći da je uobičajena pošta, ali kada je pročitala ostala je bez reči. U pismu koje je poslao EPS piše: "Obaveštavamo Vas da imamo saznanja da je Erović Svetlana, koja se vodi u evidenciji kupaca električne energije EPS Snavdevanja d.o.o Beograd, sa ED brojem 1622466***, preminula" i da prestaje isporuka električne energije ako nema naslednike. Zato pozivaju naslednike da u roku od 15 dana dostave odgovarajuće dokaze i zaključe ugovor o prodaji električne energije, a ako to ne učine, objektu koji se vodi na njeno ime prestaće isporuka.

Da je sve ovo tačno, kako stoji u pismu, svojim potpisima garantuje odgovorno lice Zoran Bošković iz Elektrodistribucije Čačačk i v.d. direrktora EPS Snabdevanje d.o.o. Beograd Dragan Jeremić. "Kada sam se pribrala, pozvala sam Elektrodistribuciju u Čačku da vidim šta je u pitanju, ali su mi na centrali čitav dan prebacivali brojeve po nekim kancelarijama gde se niko nije javio, tako da ne znam na osnovu čega su me proglasili mrtvom", kaže Erovićeva.

U Elektrodistribuciji u Čačku su, povodom ovog slučaja, rekli da je Erovićeva utužena za dug i da je dat predlog za dozvolu izvršenja. "Postoji tabela svih potrošača koji su preminuli, ali se greškom njen ED broj našao na ovom spisku i mi se iizvinjavamo pomenutoj gospođi", rečeno je u pravnoj službi. Valjevska Elektrodistribucija proglasila je takođe jednog Mioničanina mrtvim ;i pozvala njegove naslednike da obnove ugovor o korišćenju električne energije da im ne bi isključila struju. U valjevskoj Distribuciji službenica koja je potpisala sporni dopis u kome je navedeno da je on mrtav rekla je da je u pitanju "programska greška".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track