(FOTO) KAD VEĆ NE MOGU ZA BEOGRAD: Protestna vožnja traktorima po Kikindi
Foto: Saša Urošev

Poljoprivrednici nezadovoljni

(FOTO) KAD VEĆ NE MOGU ZA BEOGRAD: Protestna vožnja traktorima po Kikindi

Srbija -
KIKINDA: Višednevni mirni protesti kikindskih paora koji, poput njihovih kolega iz drugih mesta Vojvodine, ne odustaju od namere da nadležnima ukažu na neophodnost povlačenja iz skupštinske procedure predloga Zakona o poljoprivrednom zemljištu, u petak su nastavljeni protesnom vožnjom.

Četrdesetak traktorista provozalo se glavnim gradskim ulicama. Prema saznanjima Kurira, poljoprivrednici su hteli da se upute ka Čenti i pridruže blokiranim paorima, ali ih je u tome onemogućila policija. Sve je prošlo bez incidenata.

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

"Pogođeni smo predlogom Zakona o poljoprivrednom zemljištu, jer se predviđa prodaja zemlje strancima. To je zemlja od koje živimo i radimo. Zahtevamo da se naša zemlja ne prodaje, i ne izdaje u zakup strancima. Dosta je obmane da nam ministarka ili bilo ko iz Vlade Srbije priča o neobradivim, ili površinama koje obrađuju nepoznata lica, kada toga u našoj opštini nema­ izričit je Dragan Kockar", poljoprivrednik iz Kikinde.

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

Paori napominju da protestuju jer osećaju potrebu da na ovakav način izraze nezadovoljstvo, i dodaju da ne žele da se vezuje ni za jednu političku partiju.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja