KAKAV NOVOGODIŠNJI POKLON: Odbornicima u Čačku po 40.000 za maratonsku sednicu od 5 dana!
Foto: Aleksandar Jovanović

Nije da je bilo lako...

KAKAV NOVOGODIŠNJI POKLON: Odbornicima u Čačku po 40.000 za maratonsku sednicu od 5 dana!

Srbija -

ČAČAK - Za poslednju sednicu Skupštine Čačka, koja je trajala pet dana, iz gradskog budžeta biće izdvojeno tri miliona dinara samo za novčanu nadoknadu 75 odbornika.

Svaki odbornik dobija po jednom danu zasedanja sednice 8.000 dinara, od kojih je 4.000 za učešće na sednici, a 4.000 dinara je za pripremnu sednicu.

Za petodnevno zasedanje svaki odbornik čačanske Skupštine dobiće po 40.000 dinara. Odluku o novčanoj nadoknadi odbornika usvojila je Skupštna Čačka pre 10 godina.

Poslednja sednica Skupštine u ovoj godini trajala je pet dana, od kojih je četiri dana trajala rasprava o budžetu za 2017. godinu, dok je za jedna dan usvojeno ostalih sedam tačaka dnevnog reda.Tu sednicu obeležili su česti prekidi zbog nedostatka kvoruma, zasedanja koja su trajala do posle ponoći, verbalni incidenti i medjusobne optužbe i stranačke i lične svadje odbornika opozicije sa vladajućim strankama, što su Čačani mogli da gledaju u direktnom TV prenosu.

Na vlasti u Čačku je koalicija Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Stranke Rusa Srbije, dok su u opoziciji Dveri, Nova Srbija i grupa gradjana Za napredniji Čačak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja