KAKAV USKRS: Praznike kod lekara provelo 700 Subotičana
Foto: Zorana Jevtić

Pune ruke posla za Hitnu pomoć

KAKAV USKRS: Praznike kod lekara provelo 700 Subotičana

Srbija -
Pacijenti su se u najvećem broju javljali zbog virusnih infekcija gornjih i donjih respiratornih puteva, povišene telesne temperature i stomačnih tegoba, kao i alergijskih reakcija

SUBOTICA - Služba Hitne medicinske pomoći subotičkog Doma zdravlja zabeležila je povećan broj intervencija tokom prethodnih uskršnjih praznika.

Kako je saopšteno iz ove službe, od 10. do 14. aprila 2015. godine, pregledano je 200 pacijenata, odnosno lekarske ekipe su za 24 sata imale po 50 terenskih intervencija, a najčešće su se javljali hronični pacijenti kod kojih je došlo do pogoršanja osnovne bolesti.

Tokom ova četiri dana pregledano je i 490 pacijenata u ambulanti Službe hitne medicinske pomoći, odnosno 123 pacijenata po danu.

Pacijenti su se u najvećem broju javljali zbog virusnih infekcija gornjih i donjih respiratornih puteva, povišene telesne temperature i stomačnih tegoba, kao i alergijskih reakcija, saopštili su iz Hitne pomoći.Tokom praznika, nijedan pacijent nije imao akutni infarkt miokarda te nije bilo transporta na Institut za Kardiovaskularne bolesti Vojvodine. Tehničari su imali 300 terapija, previjanja na terenu i transporta pacijenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track