KIKINDA: Spremno utočište za migrante sa Bliskog istoka
Foto: Saša Urošev

Migrantska kriza

KIKINDA: Spremno utočište za migrante sa Bliskog istoka

Srbija -
Prihvatni centar nalaziće se u bivšoj upravnoj zgradi nekadašnjeg poljoprivrednog preduzeća "29. novembar", koja je od Kikinde udaljena desetak kilometara

KIKINDA - Migrantska kriza, koja je kulminirala hermetičkim zatvaranjem srpsko-mađarske granice, otvorila je pitanje gde će biti smešteno na hiljade nevoljnika sa Bliskog istoka koji ne mogu tom rutom da nastave put do Nemačke, Švedske i nekih drugih zemalja.

Iako zbog novonastale situacije značajan broj migranata hita ka srpsko-hrvatskoj granici, odlučeno je da se u Vojvodini, za svaki slučaj, pripremi nekoliko privremenih Prihvatnih centara. Jedan će se nalaziti nedaleko od Kikinde- potvrdio je Kuriru Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog okruga:

Nikola Lukač (Foto: Saša Urošev)
Nikola Lukač (Foto: Saša Urošev)

- Potrudićemo se da obezbedimo korektne uslove za prihvat i prijem migranata. U slučaju Kikinde, to će biti bivša upravna zgrada nekadašnjeg poljoprivrednog preduzeća "29. novembar", koja je od grada udaljena desetak kilometara. Pripremni radovi su okončani i u tom objektu može da se smesti između 200 i 300 ljudi:

- Oni bi ovde prenoćili, okrepili se i nastavili svoj put do željene destinacije. Još uvek nema nikakvih najava da će migranti promeniti rutu i zaputiti se u ovom pravcu. U slučaju takvog scenarija, mi smo spremni - kazao je Lukač.

(S. U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track