KO MISLI DA JE TO POSLEDNJA LITURGIJA, VARA SE: Pouke naroda sveštenicima Valjevske Gračanice

Vernici ne daju bogomolju

KO MISLI DA JE TO POSLEDNJA LITURGIJA, VARA SE: Pouke naroda sveštenicima Valjevske Gračanice

Srbija -
Ova svetinja, kome smeta osim nečastivoj sili, upitao je jedan čovek koji je protestovao protiv potapanja manastira

VALJEVO - Policija je juče blokirala prilaze crkvi Gračanici kod Valjeva kako bi omogućila početak punjenja jezera buduće hidroakumulacije Rovni na reci Jablanici. Špaliru sveštenika koji su se okupili u porti manastira prišao je jedan čovek u odmaklim godinama, odlučnim glasom je rekao nekoliko reči koje su na sve ostavile veliki utisak.

"Ko danas misli da je to poslednja Liturgija, bolje mu je da ne ulazi unutra. Bolje mu je da nije došao. I, ako je sveštenik, treba da skine odoru i da je vrati onome ko mu je dao. To je strašno. Ova svetinja, kome smeta osim nečastivoj sili? Oprostite... ja sam grešniji od sviju, ali ovo znam. Ovo dobro znam" rekao je čovek sveštenicima od kojih niko ni reč nije progovorio slušajući ga.

Dan pre rušenja Gračaničkog kompleksa vladika valjevski Milutin služio je Liturgiju u ovom manastiru i rekavši da bi to mogla biti i poslednja Liturgija u tom hramu, pa je tako mnoge vernike razočarao. Bez obzira što se pozvao na volju Božiju i rekavši da On o svemu odlučuje, nedoslednost u odbrani manastira i odsustvo hrišćanske borbenosti i upornosti da se ova nemanjićka svetinja očuva, narodu je oduzela mnogo od poverenja u njega kao pastira ali i u sam vrh SPC koji se ovih dana bavi svime osim ovom svetinjom koja za njih kao i da ne postoji, prenose "kmnovine.com"

Нема повлачења из немањићке Грачанице даље од Грачаничке ОсматрачницеДанас сатанистичких радова фирме Играпомни и поли...

Posted by Ваљевска Грачаница - Valjevska gračanica on уторак 1. септембар 2015.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track