KONAČNO ĆE PITI ČISTU VODU: Počinje rekonstrukcija fabrike u Užicu
Foto: Kurir/Sanja Ćurčić

KONAČNO ĆE PITI ČISTU VODU: Počinje rekonstrukcija fabrike u Užicu

Srbija -

BEOGRAD - Rekonstrukcija fabrike vode "Petar Antonijević" u Užicu počeće 8. oktobra, a vrednost projekta u prvoj fazi je 400 miliona dinara, najavljeno je u Vladi Srbije nakon potpisivanja ugovora o izvodjenju radova.

Ugovor su danas potpisali ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, gradonačelnik Užica Tihomir Petković i direktor preduzeća "Jedinstvo" AD Sevojno Mića Mićić.

Mihajlović je nakon potpisivanja ugovora rekla da od 400 miliona dinara, 360 miliona dinara daje ministarstvo, a grad Užice 40 miliona dinara i izrazila zadovoljstvo jer će za godinu dana oko 70.000 stanovnika imati kvalitetnu vodu za piće.

Ona je poručila izvodjaču radova da poštuje ugovor i rokove, a da će resorno ministarstvo motriti na taj projekat.

Petković je istakao da će nakon završetka prve faze radova, za godinu dana gradjani Užica imati neometano snabdevanje vodom iz akumulacije Vrutci i zahvalio Vladi Srbije na izdvojenom novcu.

Mićić je rekao da će izvodjač radova, Jedinstvo AD iz Sevojna završiti radove i da će biti uradjeni kvalitetno i ugradjena evropska oprema.Predvidjeno je da obe faze projekta budu završene do kraja 2017. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track