KRAGUJEVAC: O smeni vlasti 28. oktobra
Foto: Beta

Zakazana sednica

KRAGUJEVAC: O smeni vlasti 28. oktobra

Srbija -
Inicijativu za održavanje sednice gradskog parlamenta pre sedam dana podneli su odbornici nekoliko stranaka okupljenih oko Srpske napredne stranke, koji su zatražali smenu vlasti

KRAGUJEVAC - Sednica Skupštine grada Kragujevca na kojoj će se odbornici izjašnjavati o smeni gradskih čelnika zakazana je za 28. oktobar, objavjeno je danas na sajtu gradske uprave.

Inicijativu za održavanje sednice gradskog parlamenta pre sedam dana podneli su odbornici nekoliko stranaka okupljenih oko Srpske napredne stranke, koji su zatražali smenu vlasti.

Tu inicijativu potpisalo je 44 odbornika od ukupno 87 koliko ima kragujevačka skupština, i zatražili smenu predsednika parlamenta Saše Milenića (Z ZS S) i njegovog zamenika Milana Uroševića (SPO).

Na dnevnom redu sednice gradskog parlamenta su predlozi odluka o prestanku mandata odbornika i izboru novih, kao i predlog odluke o razrešenju i izboru novog predsednika skupštine i njegovog zamenika.Po izboru novog predsednika gradske skupštine i njegovog zamenika, očekuje se da će biti sazvana sednica po hitnom postupku, kako bi se odbornici izjašnjavali o razrešenju gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, budući da su SNS i još nekoliko drugih stranaka u inicijativi zatražili i smenu gradonačelnika.

Inicijativu za smenu vlasti pored odbornika SNS, potpisali su i odbornici SPS, SPO, DS S, JS-PUPS i Pokreta za naš grad Nebojša Zdravković. Na čelu grada je Veroljub Stevanović, lider "Zajedno za Šumadiju" u reosnivanju, koji lokalnom samoupravom upravlja već 14 godina, od kojih deset za redom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track