KUĆA NA DAR: Uselili se Vasilijevići sa šestoro dece
Foto: Milen đorđević

Humanost bez granica

KUĆA NA DAR: Uselili se Vasilijevići sa šestoro dece

Srbija -
Gajo Krunić, koji živi u Austriji, odlučio je da ovoj brojnoj siromašnoj porodici kupi kuću kad je u avgustu posetio manifestaciju “Selo slavi šljivu”, koja se svake godine održava u Grguru
1 / 3 Foto: Milen đorđević

BLACE - Osmočlana porodica Vasilijević iz Grgura kod Blaca uselila se u funkcionalnu kuću u susednom selu Barbatovac, koju im je kupio Gajo Krunić, vlasnik preduzeća Termovent iz Sremske Mitrović.

Krunić živi u Austriji a odlučio je da ovoj brojnoj siromašnoj porodici kupi kući kad je u avgustu posetio manifestaciju “Selo slavi šljivu”, koja se svake godine održava u Grguru.

- Od srca smo odlučili da im pomognemo i nadamo se da je kuća došla u prave ruke. Imaju i dve njive na korišćenje, koje mogu da rade a mi ćemo i u budućnosti da se sastajemo i pomažemo, rekao je Krunić prilikom posete porodici Vasilijević.Predrag i Danijela Vasilijević, imaju šestoro dece: Jovanu, Marka, Jelenu, Jovana i Milicu i Milana. Do sada su živeli u maloj neuslovnoj kući a sada imaju na raspolaganju kompletno uređeno domaćinstvo. Kuća je građena je od tvrdog materijala i ima okućnicu sa sedam ari placa, gde se nalaze i svi neophodni pomoćni objekti.

-Sve nam je obezbeđeno. Blizu je i škola za decu a dalje ćemo da se snalazimo, da radimo zemlju... rekao je Predrag Vasilijević dodajući da se nada da će uskoro dobiti i pomoć u vidu poljoprivrednih mašina kako bi mogao da obrađuje zemlju.Zajedno sa darodavcem Vasilijeviće je posetila i delegacija opštine Blace na čelu sa predsednikom Ivanom Burgićem.Inače, osmočlana porodica Vasilijević živi od 27 ooo dinara mesečnih primanja od čega je dečiji dodatak za četvoro dece u iznosu od 10.000 dinara i 17.000 dinara socijalna pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track