KURŠUMLIJA: Celo naselje brine o malim štencima
Foto: Milen đorđević

Zbrinuti štenci koje je oštenila kuja lutalica

KURŠUMLIJA: Celo naselje brine o malim štencima

Srbija -
Kuja je prinove pokrila samo parčetom najlona i oni bi sigurno uginuli da se o njima nisu pobrinuli meštani ovog dela grada

KURŠUMLIJA- Meštani naselja Rasadnik u Kuršumliji, pogotovo deca, brinu o kuji lutalici i četiri štenca, koji su došli na svet pre mesec dana, kada je temperatura bila 15 stepeni ispod nule. Kuja je prinove pokrila samo parčetom najlona i oni bi sigurno uginuli da se o njima nisu pobrinuli meštani ovog dela grada.

-Dve žene su od materijala koji su našle kod svojih kuća napravile kućicu i ubacile slamu kako bi štencima bilo toplo. Pošto je bilo mnogo hladno i sneg pa kuja nije mogla da pronađe bilo šta da jede, one su donele dve činije sa hranom. Kasnije su hranu donosile i druge komšije a najviše deca. Štenci su u međuvremenu progledali i porasli i pokazali koliko su lepi. Na njihovom meniju osim hrane, često se nalaze grickalice, smoki i slično-priča Slaviša Punišić, meštanin ovog dela grada.

Pojašnjavajući da štenci žive pored veoma frekventne raskrsnice u blizini igrališta OŠ “Miloje Zakić”, pa postoji opasnost da budu pregaženi, Punišić poziva građane koji imaju mogućnost da udome psiće.

(M. Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track