KURŠUMLIJA: Zapalio se stan u zgradi, 14 stanara, vatrogasac i beba nagutali se dima
Foto: Milen Đorđević

Stanari u panici

KURŠUMLIJA: Zapalio se stan u zgradi, 14 stanara, vatrogasac i beba nagutali se dima

Srbija -
Kristina Božanović živi dva sprata iznad stana u kome je izbio požar kaže da je u hodniku zgrade bilo toliko dima da je jedva uspela sa maramicom na ustima da izađe iz zgrade

KURŠUMLIJA- U požaru koji je danas oko 10.30 izbio u stanu zgrade u Topličkoj ulici u Kuršumliji 15 osoba je zbog simptoma trovanja dimom prebačeno u hitnu službu Doma zdravlja Kuršumlija. Od tog broja petoro su deca, jedna tek rođena beba i jedan vatrogasac.

Na sreću niko nije ozbiljnije povređen ali je u zgradi sa 30 stanova bila velika panika.

Kristina Božanović živi dva sprata iznad stana u kome je izbio požar kaže da je u hodniku zgrade bilo toliko dima da je jedva uspela sa maramicom na ustima da izađe iz zgrade. Dodaje da u stanu na prvom spratu gde je izbio požar živi starija žena sa sinom. Oni nisu bili u stanu, jer je sin nešto ranije odveo majku kod lekara.

Goran Pavlović sa 4. sprata, koji je sa suprugom i sedmogodišnjim sinom prebačen u Dom zdravlja, pojašnjava da je bila velika panika u zgradi.

- Neki su izašli napolje a drugi su ostali u svojim stanovima i čekali pomoć. U hodniku se čula vriska dece –objašnjava Goran.

Nekoliko minuta od izbijanja požara stigli su vatrogasci. Četvoro kola hitne pomoći sa vatrogascima i policijom je evakuisalo stanare. Dok je trajalo spasavanje ulica je bila zatvorena za saobraćaj kako bi kola hitne pomoći mogla nesmetano da se kreću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track