LEPOTICA: Krava Tina pobednik sajma simentalki u Belušiću
Foto: Yt Pt

Gazdin ponos

LEPOTICA: Krava Tina pobednik sajma simentalki u Belušiću

Srbija -
Uz pehar i lentu, svom vlasniku Aci Milojeviću donela je i nagradu od 17.000 dinara. Izabrane su i tri "pratilje", za koje su nagrade 14.000, 13.000 i 12.000 dinara

REKOVAC - Krava Tina Ace Milojevića iz Lepojevića, pobednik je 9. izložbe priplodnih krava i steonih junica simentalske rase Levča, održane danas u Belušiću kod Rekovca pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Uz pehar i lentu, Tina je svom vlasniku donela i nagradu od 17.000 dinara. Izabrane su i tri "pratilje", za koje su nagrade 14.000, 13.000 i 12.000 dinara. U kategoriji prvotelki najbolje je bilo grlo Dragana Milinkovića iz Maleševa, a u kategoriji junica Vladana Ivanovića iz Županjevca, izjavio je Tanjugu direktor Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Rekovac Aleksandar Ristić. Reč je o opštinskoj izložbi za koju je bilo predloženo 100 krava i junica, a Matične služba i Komisija za odabir grla opštine Rekovac za izložbu odabrala 50 grla, napomenuo je Ristić.

U organizaciji izložbe, uz Skupštinu opštine Rekovac, učestvalo je i Udruženje odgajivača goveda simentalske rase "Levčanka" iz Rekovca. Nagrade za najbolje, po oceni stručne komisije, dali su i sponzori sajma, proizvođači stočne hrane, veterinari, a svako izloženo grlo dobilo je po 1.500 dinara iz budžeta opštine za prevoz na izložbu. Uz izložbu goveda upriličena je i izložba poljoprivredne mehanizacije, stočne hrane i upotrebnih predmeta pletnih od pruća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track