LESKOVČANI ŽELJNI POSLA: Za 1 radno mesto prijavljivalo se i po 10 nezaposlenih
Foto: Beta/Ilustracija

Sajam zapošljavanja

LESKOVČANI ŽELJNI POSLA: Za 1 radno mesto prijavljivalo se i po 10 nezaposlenih

Srbija -

LESKOVAC - Jesenji sajam zapošljavanja u Leskovcu izazvao je toliku zainteresovanost da se za jedno radno mesto prijavljivalo čak po 10 nezaposlenih.

U Leskovačkom kulturnom centru radnike je tražilo 15 poslodavaca, a u ponudi je bilo svega 200 radnih pozicija.

Uglavnom su se tražili radnici za rad u proizvodnji i to šivači, konfekcionari, krojači, tapetari, mehaničari tekstilnih mašina, magacioneri, stolari, vozači, viljuškaristi, ali i agenti prodaje osiguranja. Najveća gužva bila je za "Jurinim" štandom.

Četrdesettrogodišnji Ljubiša Kostić iz Leskovca se nada da će pronaći posao u prehrambenoj industriji."Sajmovi su jedino mesto gde postoji šansa za one ljude koji nisu stranački puleni. Konkurencija je velika, ali nadam se da počnem da radim u struci", iskren je Ljubiša.

Najmogobrojniji na ovom sajmu u Leskovcu danas su bili oni preko 30 godina starosti i sredovečni ljudi koji su ostali bez posla.

"Mi kao organizatori zadovoljni smo odazivom i to po ovako kišnom danu. Javio se ozbiljan broj poslodavaca, ali i nezaposlenih lica", kaže nam Marija Stevanović iz leskovačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

(Jugmedia/Dragan Marinković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track