LOPOVI SE POPELI NA 4,5 METARA VISINE: Ukrali 4 nadzorne kamere na bazenu u Pirotu

Slučaj prijavljen policiji

LOPOVI SE POPELI NA 4,5 METARA VISINE: Ukrali 4 nadzorne kamere na bazenu u Pirotu

Srbija -
Kamere su deo video-nadzora nalaze na spoljnoj strani bazena i da to nije mogao da uradi niko sam i bez odgovarajuće opreme

PIROT - Četiri kamere na zatvorenom bazenu u Pirotu ukradene su uprkos obezbeđenju ovog objekta, izjavio je danas direktor Direkcije za izgradnju opštine Pirot Branislav Kostić.

Kostić je rekao da se kamere koje su deo video-nadzora nalaze na spoljnoj strani bazena i da to nije mogao da uradi niko sam i bez odgovarajuće opreme.

"Kamere se nalaze na visini od skoro 4,5 metra i da bi ih neko skinuo potrebna je ekipa sa merdevinama. Kamere su skinute uprkos fizičko-tehničkom obezbeđenju zgrade. Krađu smo prijavili policiji", rekao je Kostić.

Kostić je podsetio da su u poslednja četiri meseca najpre uništene dve svetiljke na mostu "Gazela" koji je rekonstruisan i osvetljen modernom diodnom led rasvetom.

"Neko je imao snage i hrabrosti da ih polomi. To nije mogao da uradi jednostavno, već verovatno uz pomoć planinarske opreme, da preskoči ogradu, da se veže i visi iznad reke i te svetiljke skine. Nije ih ni uzeo već samo polomio. Kod kuće one ne mogu da se koriste. U toku je nabavka novih svetiljki i to iz inostranstva", kazao je Kostić.

U Direkciji za izgradnju opštne Pirot zabeležili su i slučaj krađe cevi na početku izgradnje vodovoda do sela Ponor koji meštani decenijama čekaju.

Tokom izgradnje zatvorenog bazena koji je građen sredstvima vlade Srbije i lokalne samouprave, bilo je krađa električnih kablova, blokova i drvene građe. Direkcija je sve to prijavila policiji i očekuje da se počinioci pronađu i kazne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track