MAJDANPEK: U toku podela agregata i ćebadi građanima
Foto: Tanjug

Sektor za vanredne situacije

MAJDANPEK: U toku podela agregata i ćebadi građanima

Srbija -
Agregati se raspodeljuju iz magacina Sektora za vanredne situacije gde su najpotrebniji i trenutno se pripremaju dva agregata za potrebe Zdravstvenog centra u Donjem Milanovcu i u Rudnoj glavi,

MAJDANPEK - Pripadnici Sektora za vanredne situacije u Majdanpeku trenutno vrše preraspodelu agregata, kalorifera, i ćebadi ugroženom stanovništvu i ustanovama, rekao je danas načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Boru Miodrag Marković.

Agregati se raspodeljuju iz magacina Sektora za vanredne situacije gde su najpotrebniji i trenutno se pripremaju dva agregata za potrebe Zdravstvenog centra u Donjem Milanovcu i u Rudnoj glavi, dodao je Marković.

"Ovde su i dva agregata velike snage iz Rusko-srpskog humanitarnog centra iz Niša, jedan je predviđen za potrebe Rudnika bakra Majdanpek (RBM), dok je drugi predviđen za zagrevanje Sportske hale gde bi u toku dana građani mogli da dođu i da se ogreju", rekao je Marković.

Pored toga, plan predsednika opštine i lokalne samouprave je da se izabere jedno obdanište i zagreje pomoću agregata i kalorifera radi boravka dece tokom dana.

On je dodao da je RBM obezbedio dovoljno goriva, tako da za sada ima dovoljnih količina nafte za rad tih agregata.

Marković je dodao da u gradu još uvek nema električne energije i da radnici "Elektromreže" Srbije pokušavaju da osposobe snabdevanje grada i opštine strujom.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, dodao je on, obezbeđuju dopremanje tehničke vode u Donji Milanovac, u Majdanpeku je cisterna JKP iz Bora, koja doprema i vrši raspodelu pijaće vode, kao i cisterna Rudnika bakra Majdanpek (RBM) koja, takođe, obezbeđuje tehničku vodu za stanovništvo.

"Pored ovoga, u Donjem Milanovcu je i cisterna iz HE "Đerdap" koja tamo snabdeva stanovništvo pijaćom vodom", dodao je Marković.On je napomenuo da, uprkos što prodavnice rade i što je snabdevanje hranom redovno, najveći problem predstavlja nefunkcionsanje bankomata, pa građani ne mogu da podignu novac.

S tim u vezi, pripadnici Sektora za vanredne situacije su dopremili dva agregata, radi pokretanja bankomata Komercijalne i Alfa banke, tako da će taj problem biti rešen do dolaska električne energije, istakao je Marković.

Stanovnici Majdanpeka, zbog kvarova na dalekovodima, nemaju struju od ponedeljka. Nema grejanja, ni vode, škole ne rade, a nadležni u teškim uslovima pokušavaju da otklone kvarove na dalekovidima koji su nastali usled ledene kiše i olujnog vetra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track