MARŠIRALI ČETNICI I KOZACI: U odbrani svetinje Nemanjića Gračanice i valjevskih izvora!

Neće branu Rovni

MARŠIRALI ČETNICI I KOZACI: U odbrani svetinje Nemanjića Gračanice i valjevskih izvora!

Srbija -
U šetnji su obišli Opštinu, Sud, JP Kolubaru - Rovni, za koje kako kažu da mogu i moraju pomoći da se "izbegne duhovna i ekološka katastrofa"

VALEJVO - Preko 300 prisutnih, vernog naroda, četnika i kozaka sabralo se u Protestni marš ulicama Valjeva. Okupljanje i pripreme skupa su počele par sati ranije puštanjem srpskih rodoljubivih pesama. Protest je upriličen povodom nastojanja da se učini revizija projekta brane Rovni.

I takođe pruži podrška podrška stražarenju naroda u šatoru kod manastira Gračanice, koja je takođe ugrožena projektom brane.

U šetnji su obišli Opštinu, Sud, JP Kolubaru - Rovni, za koje kako kažu da mogu i moraju pomoći da se "izbegne duhovna i ekološka katastrofa".

- Užičke otrovne alge koje su aktuelni nerešiv problem cele ove godine, ali i poplava koja je razorila tek ukopani cevovod sa brane kroz Valjevo - same po sebi svedoče da je jedina korisna funkcija brane Rovni zaštita od poplava i opomena da nas još i gore ovde čeka ako ne poslušamo glas elitne nauke koji već decenijama apeluje za revizijom ovakvog rešenja projekta „Rovni“-rečeno je između ostalog na protestnom skupu.

- Za Svetinju i izvore - plakat sa slikom Gračanice i izvora, u znak poslednje opomene zalepili su na zgradu opštine Valjeva koja je naodgovornija što ne revidira niti zaustavlja poguban projekat Rovni već istrajava na rušenju manastirskog kompleksa i punjenju brane do te kobne kote gde bi se uništilo nacionalno blago svih izvorskih voda valjevskog kraja koje imaju podzemne veze sa poroznim tlom dna brane u zoni oko i poviše Svetog manastira, istakli su na protestnom maršu kroz Valjevo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track